Zuzana sa s dcérou Paťkou postavila pred vlak. Prehovorila jej sestra

matka_dcera_tragedia_vlak_ 2024-03-15 12.23.01 (1) Zuzana nezvládla psychický nápor so svojou ťažko chorou dcérkou Paťkou. Obe skočili pod vlak. FOTO: archív rodiny

BEŇADIKOVÁ – Tragédia otriasla celým Slovenskom. Ľudia sa rozhodli rodine pomôcť, či už materiálne, alebo finančne. No Zuzanina sestra prosí ľudí aj pre ostatné deti, ktoré Zuzana mala.

Vždy sa hovorilo o dvoch deťoch, ktoré mala Zuzana. No teraz prehovorila Zuzanina sestra, ktorá do celej situácie vniesla viac svetla.

„Prihováram sa vám v tragickej veci – zrážka vlaku mojej sestry Zuzky a neterky Patinky. Je priam neuveriteľné, ako sa ľudia spoja v takýchto ťažkých chvíľach a chcú pomôcť. Pomôcť akokoľvek. Teraz však chcem upozorniť na to, že po Zuzke neostali len Lucka (9) a Šimonko (5), ale aj Alenka (18), ktorá študuje na strednej škole a bez finančných prostriedkov odchádza z bytu a Maťko (24), ktorý tiež odchádza z bytu. Samozrejme, bez nejakých veľkých úspor,“ napísala Katarína na sociálnej sieti.

Ako ďalej dodáva, dospelé deti odchádzajú bez nejakých veľkých úspor. „Neodchádzajú do vlastného, ale do nájomných bytov. Nezdedia nič, pretože Zuzka nič nevlastnila,“ spresňuje Katarína, ktorá zároveň dodáva, že aj oni boli Zuzkinými deťmi.

„Aj oni sú siroty. Aj oni smútia a neviete si predstaviť ako. Touto cestou prosím organizátorov zbierky, nezabudnite na nich a vyčleňte finančný príspevok aj im,“ uzatvára Katarína.

Práve obec Beňadiková odkiaľ Zuzana pochádzala, zriadila transparentný účet pre malé deti, ktoré zostali po matke. Vyzbierané financie tak budú použité na ich podporu. Je tak na ľuďoch, či pomôžu aj dospelým deťom, ktoré ostali sirotami.

Tragická udalosť sa stala v sobotu (10. 3. 2023) železničnej trati Liptovský Hrádok – Liptovský Mikuláš. Pred prichádzajúci vlak sa postavila matka Zuzana s dcérou Paťkou v náručí. Náraz neprežili.

Síce sa na miesto nehody okamžite dostavili všetky záchranné zložky, policajné hliadky a tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ich záchrana však už nebola možná.


Ďalšie články