Parkovisko na námestí bude spoplatnené. Vyhláška začne platiť od 1. mája

IMG_20240418_100248 Námestie bude od 1. mája spoplatnené. Foto: David Markovič

TRSTENÁ – Parkovisko na námestí Milana Rastislava Štefánika v Trstenej bude počas pracovných dní spoplatnené. Rozhodli o tom mestskí poslanci na aprílovom zasadnutí.

Ľudia žijúci v okolí Trstenej dobre poznajú obdĺžnikové parkovisko pred hotelom Roháč, ktoré vzniklo pri kompletnej rekonštrukcii námestia v roku 2009. Doteraz využívali obyvatelia mesta a blízkych obcí toto parkovisko bezplatne. To sa však od 1. mája zmení.

Parkovacie pásmo A1, pod ktoré spadá námestie M. R. Štefánika, časť ulice Zápotočná a ulica Požiarnikov bude spoplatnená od pondelka do piatku v časoch od 8:00 do 16:00. Cez víkendy a dni pracovného pokoja môžu ľudia parkovať zadarmo.

Starší obyvatelia mesta si námestie môžu pamätať aj takto. Väčšinová plocha bola parkoviskom, uprostred ktorého stál v zime obrovský vianočný stromček. Foto: abcRohace.sk

Prvá polhodina zadarmo

Dobrou správou ostáva, že prvá polhodina parkovania je v tomto pásme zadarmo. Každé vozidlo má však podľa vyhlášky nárok na takúto „voľnú“ polhodinu iba raz za deň. To je však dostačujúce pre tých, ktorí potrebujú navštíviť lekáreň či blízke potraviny. Každá ďalšia začatá hodina už stojí 1 euro.

Pri parkovisku bude parkovací automat, ktorý bude prijímať platby kartou aj v hotovosti. Zaplatiť za parkovanie bude tiež možné formou SMS, mobilnej aplikácie či QR kódu. K dispozícii bude aj platba cez webovú stránku.

V prípade rezidenčného parkovania v zóne A1 sa vybavuje rezidenčná karta, za ktorú sa platí 300 euro ročne. Jedna karta sa prideľuje na jednu bytovú jednotku. O túto kartu musia rezidenti mesto písomne požiadať.


Ďalšie články