Veľká policajná akcia v kraji: fúkalo vyše 900 vodičov, cyklista mal 1,81 promile

policia kontrola žilinský kraj Policajná akcia v Žilinskom kraji odhalila veľa priestupkov. Foto: Polícia SR - Žilinský kraj

ŽILINA – V Žilinskom kraji sa vo štvrtok uskutočnila štvorhodinová policajná akcia. Kontrola bola zameraná na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

Policajti v Žilinskom kraji kontrolovali, či vodiči motorových a nemotorových vozidiel nepožili alkohol alebo iné návykové látky, či dodržiavali najvyššiu povolenú rýchlosť a podobne.

Výsledky kontroly ukázali, že 65 vodičov prekročilo najvyššiu povolenú rýchlosť, šiesti nafúkali, z toho traja do 1 ‰ a traja nad 1 ‰. „Celkovo sme zistili 98 priestupkov a vykonali sme 929 dychových skúšok,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

No a na druhý deň počas dopravno-preventívnej akcie na oravských cestách pod názvom „Hazardovať so životom sa nevypláca“ bol policajnou hliadkou zastavený a kontrolovaný cyklista, ktorý jazdil na bicykli s elektrickým motorčekom po ceste II/584 v obci Oravský Biely Potok (okres Tvrdošín).

Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,87 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 1,81 promile. Priestupok bol zdokumentovaný a bude riešený v správnom konaní.

(Zdroj: Polícia SR – Žilinský kraj)


Ďalšie články