Mestskí policajti v maskáčoch: zmena imidžu prišla po 20 rokoch

Nové uniformy mestskej polície v Liptovskom Mikuláši Nové uniformy mestskej polície v Liptovskom Mikuláši. Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Mestskí policajti v Liptovskom Mikuláši zmenili svoj imidž. Nové uniformy spĺňajú požiadavky modernej doby a zároveň sú aj praktické. Odteraz ich budete vidieť iba v modrej maskáčovej uniforme.

Mestského policajta v Liptovskom Mikuláši si už s nikým nepomýlite. Ich odev po novom tvorí modrá maskáčová uniforma, ktorej súčasťou je aj tmavomodrá baretka. O túto zmenu sa podelilo vedenie mesta na sociálnych sieťach.

„Pôvodné uniformy už nevyhovovali požiadavkám modernej doby na výkon policajtov, nové sú odolnejšie a pohodlnejšie. Navyše, predchádzajúce uniformy boli šité pre každého na mieru, tieto maskáčové sú štandardizované, takže nám ich dodávateľ vie doručiť do pár dní od objednávky a sú podstatne lacnejšie,“ vysvetlil zmenu náčelník Stanislav Bargel.

Mnohým ľuďom sa zmena páči, no našlo sa aj pár takých, ktorí si z nového imidžu ochrancov poriadku robili žarty. „Ešte im kúpte lietadlovú loď na Liptovskú Maru,“ napísal jeden z komentujúcich, ktorý narážal na to, že mestskí policajti teraz vyzerajú ako príslušníci vojenského námorníctva.


Ďalšie články