Šikovný včelár a jeho kamarát bojujú proti medveďom po svojom. Pozrite sa, čo vymysleli

honey-4593408_1280 Ilustračný obrázok: Pixabay

ŽILINA/JALOVEC – Čo si neurobíš sám, to nemáš. Dvojica postavila klietku, ktorú medvede nevedia premôcť. Stráži až 19 včelstiev.

V poslednom období prichádzajú z každej strany Slovenska správy o premnožených medveďoch, ktoré sa vyskytujú v blízkosti rodinných obydlí. Mestá a obce varujú, ľudia sa strachujú. Situácia v obci Jalovec nie je iná. Medvede vyčíňali aj tu, zničili úle a skántrili dobytok. Včelár Patrik Fuzák preto zakročil. Spolu s kamarátom postavili klietku, ktorá chráni včely pred hladnými medveďmi. Reportáž priniesla televízia JOJ.

Postaviť klietku nebola lacná záležitosť, ale škody, ktoré by medvede napáchali, by boli niekoľkokrát väčšie. Včelár hovorí, že od jari sa žiadnemu medveďovi nepodarilo zdolať túto zátarasu. Namontoval dokonca fotopascu, ktorá doteraz zachytila prehraté boje dovedna 9 medveďov. Tie miesto medu dostali niekoľko včelích pichnutí.

Zo záberov je vidieť, ako sa malé, ale aj statné medvede snažia dostať k úľom. Lezú na mreže, behajú okolo, ale bez výsledkov. Podľa slov včelára sa medvede po niekoľkých minútach vzdajú a odídu.

foto: TV Joj

Ďalšie články