Toto je zrejme najväčší medveď na Slovensku

373466482_626133176311616_8873820174414407663_n Ľubošovi Fojtíkovi sa podarilo natočiť zrejme najväčšieho medveďa na Slovensku. FOTO: Ľuboš Fojtík

MARTIN – Ľuboš Fojtík z obce Lednické Rovne je adrenalínový nadšenec. A to doslova. Odkedy vzal do ruky fotoaparát, odvtedy vyráža do slovenských lesov a fotí a natáča divú zver, najmä medveďov. V jednom lese dokonca nastavil fotopascu, vďaka čomu sa mu podarilo zvečniť množstvo medveďov.

Ľuboš Fojtík má 33 rokov a je vášnivým fotografom, ktorý sa snaží zachytiť medvede v ich plnej kráse. Bez strachu navštevuje lokality, kde sa macovia nachádzajú, aby ich zastihol. Napokon však vymyslel riešenie, aby sa mu medveďov podarilo zachytiť a tak na Martinských holiach nastavil fotopascu. Keď zbadal, čo natočila, vyrazilo mu to dych.

Ľubošovi sa podarilo natočiť zrejme najväčšieho medveďa na Slovensku. Zdroj: Ľuboš Fojtík

V niektorých momentoch natočil, ako sa prechádza medvedica s mláďatami, alebo ako tancuje medveď pri strome. Najnovšie sa mu podarilo zachytiť zrejme najväčšieho medveďa na Slovensku. „Na fotospasci som zachytil približne 350-kilového medveďa. Podľa môjho odhadu by mohlo ísť o najväčšieho medveďa u nás. Sú to naozaj unikátne zábery,“ povedal pre Žilinský Štandard Ľuboš, ktorý sa rozhodol zverejniť zábery pre náš spravodajský portál.


Ďalšie články