Slovenský rekord! Návrat v čase, ihriská na sídlisku znovu praskajú vo švíkoch

received_305016568546009 Športové súboje na Vlčincoch ako za starých čias. Foto: OŠ

ŽILINA – Na rekonštruované ihriská v mestskej časti Vlčince sa vrátil život. Deti a mládež tieto športoviská opäť využívajú v hojnom počte tak, ako pred nástupom počítačov, mobilov a internetu.

„Asfaltové ihriská, na ktorých sme vyrastali a ktoré potom 30 rokov chátrali, sa opäť začínajú plniť. Za štyri roky sa nám ich podarilo na Vlčincoch kompletne zrekonštruovať. Ide o 21 ihrísk (nový asfalt, čiary, 11 basketbalových košov, 24 bránok, 14 multifunkčných tyčí, 4 stolnotenisové stoly), kde sa opäť hrá hokejbal, futbal, basketbal, volejbal, stolný tenis a podobne. Navyše, ďalšie dve ihriská sa v súčasnosti robia. Možno je to aj slovenský rekord v rámci jedného sídliska, prípadne mesta,“ vyjadril sa pre Žilinský Štandard bývalý slovenský reprezentant v basketbale a mestský poslanec za Vlčince Ondrej Šoška.

Dve nové spomínané ihriská na sídlisku budujú vo vnútrobloku Slovanská – Tulská, ktoré budú mať špeciálny odpružený povrch, šetrný ku kĺbom.

„Jedno ihrisko bude hlavne slúžiť na basketbal a to druhé na volejbal. V celom areáli budú aj lavičky, priestor pre hru petang, šachové stolíky pre dôchodcov, trampolínu, lezecké steny, preliezky pre deti, ako aj 150-metrovú tartanovú rovinku na atletiku. Financované je to prevažne z mimorozpočtových zdrojov, konkrétne 600 000 eur sme získali z fondov, pričom mesto Žilina to zafinancovalo sumou 40 000 eur,“ dodal pre Žilinský Štandard Šoška.


Ďalšie články