Skončila známa kuriérska spoločnosť. V depe sú stovky balíkov, nemá ich kto doručiť

kuriér, balíky Známa kuriérska spoločnosť skončila. Ľudia sa k balíkom zrejme nedostanú. Foto: pixabay

ŽILINA/KYSUCKÉ NOVÉ MESTO – Na svoje balíky môžu márne čakať. Kuriérska spoločnosť 123kuriér dočasne uzavrela všetky depá na Slovensku a pozastavila aj prijímanie nových objednávok.

Spoločnosť tvrdí, že väčšina jej vedúcich zamestnancov ukončila pracovné pomery bez akéhokoľvek upovedomenia a že sa o tom dozvedeli až v čase, keď už bolo príliš neskoro na to, aby tomu zabránili. Zástupcovia firmy uviedli, že niektorí jej kuriéri si bez súhlasu prisvojovali peniaze z dobierok a v niektorých prípadoch dokonca odcudzovali zásielky namiesto doručenia adresátovi.

V tomto prípade svoje podozrenia spoločnosť posunula polícii. „Toto konanie spočíva v protizákonnom, masívnom a hlavne úplne svojvoľnom prisvojovaní si cudzích finančných prostriedkov inkasovaných nimi z dobierok od adresátov tovarov,“ zverejnila spoločnosť na svojej stránke.

Uzavretie dep a pozastavenie prijímania nových objednávok má za následok, že zákazníci spoločnosti 123kuriér nemôžu dostávať ani odosielať zásielky. To môže byť obzvlášť problematické v období pred Vianocami, keď sa zvyšuje objem doručovania.

Žilinský Štandard sa dozvedel od mnohých zákazníkov, že čakali na balík a nedočkali sa ho ani po viac ako mesiaci. „Objednala som si tovar z obchodu, našťastie som sumu neplatila vopred, ale dala som si ho zaslať na dobierku. Takže našťastie som neprišla o peniaze,“ povedala nám Marika zo žilinského sídliska Hájik.

Občianske združenie Spoločne v Kysuckom Novom Meste dopadlo horšie. Organizácia zaslala pred nedávnom práve cez túto spoločnosť niekoľko balíkov pre sociálne slabé rodiny, nakoľko toto združenie sa venuje pomoci po celom Slovensku. „S danou spoločnosťou sme boli maximálne spokojní, no odovzdali sme balíky pre rodiny a doteraz sa k ním nedostali. Netušili sme, že firma má problémy. Museli sme opätovne poslať rodinám balíky cez inú spoločnosť,“ uviedla členka združenia Helena Hollá.

Podľa nášho zistenia sa spoločnosť snaží obnoviť svoje depá, no do Vianoc to zrejme nebude. Je teda otázne, či sa im to podarí v novom roku.

Kuriérske spoločnosti vyzývajú ľudí, aby si tovar objednali z obchodov v čo najkratšom čase, aby sa k ním balíky dostali včas do Vianoc. „Máme teraz toľko roboty ako nikdy pred tým. Ale to vždy takto bývame pred Vianocami. Používame dodávky a je nás 8 ľudí na Žilinu a Kysuce. Do jedného auta podľa veľkosti balíkov môžem zobrať maximálne 25 balíkov, aby sa to v daný deň stihlo odovzdať zákazníkom,“ prezradil nám žilinský kuriér, ktorý pracuje na živnosť.


Ďalšie články