Šťastný kapitán parahokejistov. Dostal kľúče od výnimočného nájomného bytu

3_M. Joppa pri preberani klucov od bytu od primatora mesta Primátor mesta Dolný Kubín Ján Prílepok odovzdal v utorok 2. januára kľúče od bezbariérového nájomného bytu kapitánovi slovenskej parahokejovej reprezentácie Martinovi Joppovi. FOTO: Mesto Dolný Kubín

DOLNÝ KUBÍN – Primátor mesta Dolný Kubín Ján Prílepok odovzdal v utorok 2. januára kľúče od bezbariérového nájomného bytu kapitánovi slovenskej parahokejovej reprezentácie Martinovi Joppovi.

V tomto prípade ide o prvého paralympijského športovca, ktorý bude bývať v Dolnom Kubíne. Stalo sa tak na základe dodatku Memoranda o spolupráci medzi Mestom Dolný Kubín a Slovenským paralympijským výborom (SPV), ktorý medzi sebou podpísali ešte v decembri minulého roka. „Mesto Dolný Kubín sa postupne stáva slovenským národným paracentrom. Aj takýmto spôsobom chceme pomôcť našim hendikepovaným športovcom, aby sa mohli intenzívnejšie sústrediť na svoju športovú kariéru a výkony,“ vyjadril sa primátor Ján Prílepok.

Hovorí primátor Dolného Kubína Ján Prílepok.

Najmä pri kolektívnych športoch je dôležité, aby športovci čo najviac trénovali spolu. „Mnohokrát je to naozaj problém, keďže aj naša parahokejová reprezentácia pozostáva z hráčov z celého Slovenka a je pre nich náročné, aby mohli spolu intenzívnejšie trénovať, keďže na také tréningy musia precestovať desiatky, niekedy aj stovky kilometrov,“ vraví primátor.

Dolnokubínske mestské zastupiteľstvo ešte minulý rok na svojom zasadnutí schválilo vyčleniť časť mestských bytov, mimo poradovníka, pre parašportovcov na odporúčanie SPV. Prvým z nich je práve kapitán slovenskej parahokejovej reprezentácie Martin Joppa.

Martin Joppa, kapitán slovenskej parahokejovej reprezentácie.

„Tento byt pre mňa znamená veľkú pomoc od mesta Dolný Kubín, keďže je veľký problém nájsť bezbariérové byty nielen v Dolnom Kubíne, ale prakticky na celom Slovensku. Ani pri novostavbách sa nie vždy hľadí na telesne postihnutých ľudí. Tým, že teraz dostanem od mesta byt, ktorý je plné bezbariérový vrátane kuchyne a kúpeľne, tak je to naozaj veľká pomoc nielen mne, ale, samozrejme, aj mojej rodine, keďže budem potrebovať oveľa menej pomoci v byte,“ hovorí Martin Joppa, kapitán slovenskej parahokejovej reprezentácie.


Ďalšie články