Mladý Kysučan má Srdce na dlani

srdce_dlan_michal_kubascik 2 Kysučan Michal Kubaščík získal vzácne ocenenie. FOTO: Farnosť KNM sv. Jakuba

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO – Ocenenie Srdce na dlani získal mladý Kysučan Michal Kubaščík z Kysuckého Nového Mesta, ktorý už takmer 10 rokov pôsobí ako dobrovoľník v oblasti výchovy a vzdelávania v Centre voľného času sv. Jakuba v Kysuckom Novom Meste.

Ocenenie je vyjadrením úcty a poďakovania ľuďom, ktorí prispievajú k lepšej spoločnosti a nezištne pomáhajú vo svojom okolí. Michal sa nerád prezentuje v médiách, namiesto toho sa rád prezentuje svojou dobrovoľníckou prácou, ktorou pomáha mladým ľudom. „Dobrovoľnícku činnosť začal vykonávať v roku 2015, kedy budúcich birmovancov pripravoval na sviatosť birmovania. Neskôr zobral pod ochranné krídla tretiakov, tí chceli pristúpiť k prvému svätému prijímaniu. Začal viesť krúžok miništrantov, krúžok programovania a 3D tlače a spravovanie farskej web stránky,“ informovalo mesto na svojej stránke.

Mladí ho majú radi a on ich, veď navzájom si vedia pomôcť a sú si na blízku, keď potrebujú pomoc, prípadne sa stretnúť a vyblázniť sa v športe. Svedčí o tom aj fakt, že ho bavia aj letné a prázdninové tábory s deťmi a mládežou, na ktorých naplno prejavuje svoj animátorský talent. Je obdivuhodné, že popri toľkej vyťaženosti ešte stále miništruje.

V pracovnom živote je študentom doktorandského štúdia v obore aplikovaná informatika na Fakulte riadenia a informatiky Žilinskej univerzity. Po ukončení štúdia plánuje ostať na akademickej pôde a odovzdávať svoje vedomosti ďalším študentom. Rád by naďalej ostal v dobrovoľníckom prostredí a pracoval s mládežou, lebo v tom vidí zmysel, že keď môže, pomôže.


Ďalšie články