V mestskej časti Budatín sa zosunul svah, vyhlásili mimoriadny stav

BUdatín Zosuv svahu v Budatíne budú riešiť. Foto: mesto Žilina

ŽILINA – V mestskej časti Budatín platí od štvrtka 2. mája mimoriadny stav, ktorý vyhlásilo mesto po zasadnutí krízového štábu. Dôvodom je zosuv svahu a následné poškodenie komunikácie na ulici Ku Zvonici.

Táto ulica zabezpečuje prístup k rodinným domom a pod komunikáciou sa nachádzajú inžinierske siete plynovodu i vodovodu. Na základe posudku a obhliadky miesta je predpoklad rozšírenia zosuvu a riziko svahovej deformácie s možným ohrozením života, zdravia, majetku a životného prostredia, ako aj činnosť zložiek integrovaného záchranného systému v dotknutej mestskej časti pre prípad ich nutného zásahu.

„Správca cesty vykoná nevyhnutný rozsah stavebno-technických opatrení k eliminácii rizika ďalšieho zosuvu komunikácie v úseku poškodených svahovými deformáciami, dopravným značením a organizáciou prác. Zároveň žiadame obyvateľov v tejto lokalite, aby minimalizovali vypúšťanie vody na vozovku a sledovali podpivničené časti svojich obydlí,“ vysvetlil Lukáš Čerňava, vedúci oddelenia krízového riadenia a bezpečnosti Mestského úradu v Žiline.

Mesto Žilina situáciu pravidelne monitoruje a samospráva bude verejnosť o ďalších skutočnostiach informovať.

(Zdroj: mesto Žilina)


Ďalšie články