Prípadom kryptomenového podvodu z Oravy sa zaoberá polícia. Muž prišiel o státisíce eur

guy-2617866_1280 Ilustračný obrázok. Foto: Pixabay

DOLNÝ KUBÍN – Muž z Dolného Kubína si nabudúce dá pri investovaní veľký pozor. Z lákavej investičnej ponuky od neznámej osoby sa v jeho prípade vykľul podvod, ktorý ho stál viac ako 100-tisíc eur.

O tomto podvode informovali médiá už pred niekoľkými týždňami. Lákavá ponuka skončila katastrofou a muž prišiel o dlhoročné úspory. Situáciu sa najnovšie zaoberá aj polícia, informovala o tom hovorkyňa krajskej polície v Žiline Gabriela Kremeňová.

Všetko začalo, keď muž prijal ponuku od neznámej osoby, ktorá mu sľubovala výnosnú investičnú príležitosť. „Následne ho kontaktovala ďalšia neznáma osoba, ktorá ho navigovala k nainštalovaniu aplikácie AnyDesk do jeho počítača, čím získala prístup k jeho počítaču. Po investovaní finančných prostriedkov bol informovaný o výške zisku na jeho kryptomenovom účte a o potrebe uhradiť poplatky za odblokovanie účtu,“ uviedla k prípadu Kremeňová.

Polícia pri tejto príležitostí vyzýva ľudí, aby boli pri obchodovaní s kryptomenami či akciami obzvlášť opatrní a obchodovali cez overených a známych sprostredkovateľov. Šanca, že sa mužovi peniaze vrátia, je mizivá, dostal však cennú lekciu o internetových podvodoch.

(sita, mar)


Ďalšie články