Tipy na víkend: Májová bryndzovačka, zábavný galaprogram a brilantná komédia

Pi čaj, miláčik. Komédia Pi čaj, miláčik, vás nadchne. Foto: www.dkno.sk

ŽILINA – Ak neviete, ako využiť voľný čas počas víkendu, môžu vás inšpirovať naše pozvánky v rámci Žilinského kraja.

Halušky s Drišľakom

Na salaši v Oravskej Lesnej sa v sobotu 11. mája uskutoční nultý ročník podujatia s názvom Májová bryndzovačka. Organizátori pripravili pre návštevníkov lahodné bryndzové halušky, ochutnávku syrov zo salaša, čapované nápoje a ďalšie delikatesy, ktoré potešia chuťové poháriky. Na akcii vystúpi skupina Drišľak, ktorá určite všetkých roztlieska a roztancuje. Bryndzovačku si každý bude môcť vychutnať od 14:00 do 20:00.

Zdravím ťa priateľ

Smiech, humor, dobrú náladu, ale aj skvelú muziku zažijú účastníci galaprogramu speváka aj skladateľa Štefana Repku a jeho kapely Gorals v rámci podujatia Zdravím ťa priateľ tour 2024. Dejiskom prvého turné bude 11. mája Dom kultúry Liptovský Mikuláš.

Na tejto akcii nebude chýbať ani niekdajší člen známej dychovej hudby Moravanka, spevák, ľudový rozprávač a zabávač Franta Uher. Začiatok je o 17:00, vstupné je 8 eur.

Pi čaj, miláčik

Nakaziť sa humorom môžu aj diváci pri sledovaní brilantnej francúzskej komédie Pi čaj, miláčik, z divadelného prostredia, ktorá bola ocenená Moliérovou cenou ako komédia roka. Predstavenie sa odohrá v nedeľu 12. mája v Dome kultúry v Námestove.

Na divákov čaká výdatná porcia liečivého smiechu. Zárukou kvality je nielen réžia v podaní Svetozára Sprušanského, ale aj herecké obsadenie. Publiku sa predstavia David Hartl, Zuzana Tlučková, Peter Kočiš a ďalší výborní herci. Začiatok inscenácie je o 18:00, vstupenka stojí 19 eur.

(Zdroj: ajdnes.sk)


Ďalšie články