Skutočný príbeh z vojny v bábkovom divadle: pripravte sa na silné zážitky

Bábkové divadlo Bábkové divadlo. Foto: Žilinský samosprávny kraj/ FB

ŽILINA – Bábkové divadlo v Žiline chystá premiéru inscenácie Súhvezdie (Sny Salomona Lénarda) v réžii Mateja Trubana, ktorá sa uskutoční tento piatok 14. júna.

Dojímavé predstavenie inšpirované knihami Petra Frankla Židia v Žiline a Židia v Žiline: Osobnosti a dielom Šloma Breznitza Polia spomienok, rozpráva príbeh desaťročného chlapca prežívajúceho ťažké vojnové obdobie.

Je založený na skutočných udalostiach, ponúka hlboký pohľad do hľadania ľudskosti bez ohľadu na historické okolnosti a vyzýva divákov, aby reflektovali na minulosť svojej krajiny s cieľom ovplyvniť jej budúcnosť.

Premiéra sa uskutoční o 18:00 v sále bábkového divadla a je vhodná pre deti od 10 rokov. Realizáciu inscenácie podporil Fond na podporu umenia.

(Zdroj: Žilinský samosprávny kraj/Facebook)


Ďalšie články
Veľký problém s trestným oznámením na Hegerovu vládu

Veľký problém s trestným oznámením na Hegerovu vládu

Ministerstvo obrany pod vedením Roberta Kaliňáka podalo trestné oznámenie na vládu Eduarda Hegera z dôvodu nezákonného darovania stíhačiek MiG-29. Bývalá vláda sa mala podľa oznámenia dopustiť rovno troch trestných činov v súvislosti s darovaním stíhačiek, a to zneužívania právomoci verejného činiteľa, porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku a sabotáže. Takto...