Kultúrna lahôdka vo vrútockom kostole, spoločný koncert dvoch skvelých umeleckých telies

Cantica Vrútky V tomto vrútockom kostole sa uskutoční spoločný koncert dvoch umeleckých telies. Foto: mesto Vrútky

VRÚTKY – Milovníci zborového spevu sa môžu tešiť na spoločný koncert dvoch špičkových umeleckých telies, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 20. júna v Rímskokatolíckom kostole sv. Jána Krstiteľa.

V rámci festivalu VOCE MAGNA 2024 tu vystúpia speváci Žilinského miešaného zboru a spevokolu Cantica Collegium Musicum Martin pod dirigentskou taktovkou Štefana Sedlického.

„Spevokol Cantica Collegium Musicum vždy radi vo Vrútkach privítame,“ uviedol pre Žilinský Štandard primátor mesta Vrútky Branislav Zacharides. Tento spevokol potešil vrútockú kultúrnu obec aj na sklonku minulého roka na vianočnom koncerte.

Aj teraz by to mala byť lahôdka pre publikum. Pripravované podujatie v rímskokatolíckom kostole, ktorého prostredie je pre svoje rozmery a dobré akustické vlastnosti skvelou pôdou pre takéto veľkolepé zborové koncerty, sľubuje veľký umelecký zážitok.

Umelecké teleso Cantica Collegium Musicum vystúpilo vo Vrútkach spolu so Žilinským miešaným zborom Cantica už v roku 2019. Vtedy sa k nim pridal aj Zbor slovenských učiteľov.


Ďalšie články
Veľký problém s trestným oznámením na Hegerovu vládu

Veľký problém s trestným oznámením na Hegerovu vládu

Ministerstvo obrany pod vedením Roberta Kaliňáka podalo trestné oznámenie na vládu Eduarda Hegera z dôvodu nezákonného darovania stíhačiek MiG-29. Bývalá vláda sa mala podľa oznámenia dopustiť rovno troch trestných činov v súvislosti s darovaním stíhačiek, a to zneužívania právomoci verejného činiteľa, porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku a sabotáže. Takto...