Cirkev smúti za obeseným futbalistom na Orave

1663584159 Spišský biskup Ján Kuboš. FOTO: archív ŽŠ

NÁMESTOVO – Tragédia, ktorá sa včera stala v Námestove na Orave otriasla celým Slovenskom. O úmrtí sa dozvedel aj spišský biskup Ján Kuboš ako pastier diecézy. Prejavil svoju blízkosť po včerajšej tragédií v Námestove.

Biskup Kuboš telefonoval s námestovským farárom a zaujímal sa o situáciu po tom, čo polícia informovala o úmrtí 23-ročného muža v blízkosti miestnej cirkevnej školy. „Vždy je tragédiou, keď zomrie mladý človek. Zosnulý mladý muž bol nájdený v školskom areáli na ulici Komenského v Námestove, kde sídlia dve školy – cirkevná ZŠ a ZŠ Komenského. Mladý muž nebol absolventom ani pedagógom cirkevnej základnej školy. Príbuzným zosnulého Mons. Kuboš vyjadruje spoluúčasť na bolesti a modlí sa, aby mu bol Pán milostivý. O modlitby prosí aj ďalších,“ uviedol Peter Majcher, hovorca Spišskej diecézy, pod ktorú patrí farnosť Námestovo.

Škola kde sa tragédia stala, sa k prípadu nechce vyjadrovať. Podľa dobre informovaného zdroja Žilinského Štandardu, mŕtveho mladíka našli piataci zo školy. „Boli vonku, keď v tom momente sa im naskytol tento hrozný pohľad. Ihneď zavolali učiteľku. Do školy sme privolali aj psychológov, pretože deti boli z tohto nálezu v šoku,“ prezradil náš zdroj.


Ďalšie články