Mužovi, ktorý zastrelil medveďa pri útoku, hrozí väzenie

111 Útočiaca medvedica pri Martina skonala po výstrele brániaceho sa muža. Foto: ta3

SUČANY – Mužovi, na ktorého v lese pri Sučanoch zaútočil medveď, išlo doslova o život. Pri obrane sa snažil strieľať svojou legálne držanou zbraňou do vzduchu. Nepomohlo. Rozhodol sa preto strieľať priamo na medvedicu. Napriek tomu, že si chránil svoj život, teraz čelí obvineniu.

Bývalého vojaka počas prechádzky v lese prekvapila 18-ročná medvedica s hmotnosťou 110 kg. Chránil si svoj život, preto sa v silnom šoku musel zároveň rozhodnúť, ako bude konať.

Medvedica sa najskôr postavila na zadné a po varovných výstreloch do vzduchu, namiesto toho, aby odišla, rozbehla sa smerom k mužovi, ktorý následne presne mierenou guľkou zastrelil útočiacu šelmu. Tá padla na zem iba meter od brániaceho sa strelca.

Muž si síce život zachránil, no teraz má opletačky so zákonom. Podľa policajného zdroja Žilinského Štandardu mu hrozí obvinenie za trestný čin porušovania ochrany rastlín a živočíchov. „Vyšetrovateľ bude posudzovať, ako presne k tejto streľbe došlo. Bude sa musieť posúdiť miera núdznej obrany. V tomto prípade hrozí mužovi dvojročné väzenie,“ prezradil nám zdroj z polície.


Ďalšie články