VIDEO Žilinčania vyšli do ulíc a protestujú proti súčasnej vláde. Spoločne skandujú: Nebudeme ticho

ŽILINA – V žilinských uliciach bolo v utorok večer rušno. Opäť sa totiž konal protest proti vláde Roberta Fica pre jeho zámer zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry.

Protestujúci sa preto stretli o 18:00 pred budovou Novej synagógy v Žiline, kde sa najskôr začali prejavy a po nich začal pochod cez farské schody až na Námestie M. R. Štefánika. Touto formou chcú ľudia vyjadriť svoj nesúhlas s aktuálnou politickou situáciou na Slovensku.

Podujatie organizuje Progresívne Slovensko, Sloboda a Solidarita a KDH. Podľa nich Robert Fico stráca kontrolu a cíti strach. Vidí rastúci odpor verejnosti, odpor EÚ, zmocňuje sa ho panika, že mu jeho plán uniesť právny štát potichu len tak neprejde. „Náš tlak má zmysel a preto nikam neodchádzame. Budeme naďalej bojovať – v parlamente, na Ústavnom súde, v Bruseli a aj na námestiach slovenských miest,“ vyjadrili sa predstavitelia politických strán na sociálnej sieti.

Na zázname hovorí člen republikovej rady SaS Michal Uherčík. ZVUK: Žilinský Štandard

Náš redaktor je na mieste a celú situáciu sleduje. Zatiaľ sa, podľa jeho slov, protestu zúčastnilo niekoľko stoviek ľudí a predpokladá sa, že celkovo by ich mohlo prísť okolo dvetisíc. Celé ulice sú zaplnené ľuďmi, okrem nich na bezpečnosť dohliada štátna a mestská polícia. Pre prípad úrazu sú na mieste k dispozícií aj záchranári.

VIDEO: Žilinský Štandard

„Protest je naozaj pokojný a kľudný. Organizátor sám povedal, aby rešpektovali pokyny usporiadateľov. Žiadne výtržnosti nie sú zaznamenané, ľudia sa rozhodli ísť do ulíc a dať najavo to, čo si myslia. Takmer každé auto či autobus keď prechádzali okolo, tak zatrúbili, aby dali najavo, že súhlasia s davom ľudí,“ prezradil nám priamo z miesta náš redaktor David Markovič.

Správu budeme priebežne aktualizovať a na FB Žilinský Štandard si môžete pozrieť vysielanie naživo, priamo z protestu.

VIDEO: Žilinský Štandard
VIDEO: Žilinský Štandard

Ďalšie články