Pohreb hrdinu: Plakali aj tí statoční. Jozefovi dali zbohom kolegovia a húkajúce vozidlá

pohreb_rozlucka_hasici_kysuce Zbohom mu dali kolegovia dobrovoľní hasiči z Korne. FOTO: hasiči

KORŇA – Posledná siréna, zahúkanie, pozdravenie, zbohom pre zosnulého člena Jozefa Učníka st., ktorý bol pri Dobrovoľnom hasičskom zbore Korňa celý život. Rodina ale aj dobrovoľní hasiči 2. 1. 2024 odprevadili na poslednej ceste svojho člena a najmä kamaráta.

Na pohrebe odzneli rozlúčkové slová od predsedu dobrovoľných hasičov Miroslava Smažáka. Vo svojej reči pripomenul, že do zboru vstúpil v roku 1959. Hasičom bol celých 64 rokov, počas ktorých pomáhal na rôznych akciách poriadaných zborom. „Ako vodič bol vždy nablízku pripravený pomôcť pri požiari alebo inej živelnej pohrome. Za jeho obetavú prácu mu boli udelené vyznamenania a diplomy za zásluhy, za vynikajúcu prácu, za mimoriadne zásahy, za vernosť 10, 20, 30, 50 a 60 rokov,“ zneli slová od veliteľa dobrovoľných hasičov. Jozef Učník st. zomrel vo veku 85 rokov.

S manželkou Annou vychovali štyri deti. Jozef, Miroslav a Janka šli v otcových stopách a tiež sa stali dobrovoľnými hasičmi. Hoci už mal ich otec vyšší vek, vždy sa zaujímal o dianie v zbore. „Milý náš Jozef, ďakujeme Ti za všetku námahu, ktorú si vo svojom plnohodnotnom živote vynaložil pri uskutočňovaní našich cieľov s heslom: „Bohu na slávu, blížnemu na pomoc“. Lúčim sa s Tebou, milý Jozef, v mene celého Dobrovoľného zboru Korňa,“ povedal predseda hasičov.


Ďalšie články