Oravské mesto má nové auto. Pozrite, pre koho bude slúžiť

auto_mesto_dolny_kubin 1 Dolnokubínska samospráva získala v uplynulých dňoch nové auto pre opatrovateľskú službu. FOTO: J. Prílepok

DOLNÝ KUBÍN – Dolnokubínska samospráva získala v uplynulých dňoch nové auto pre opatrovateľskú službu. Vozidlo uľahčí prácu zamestnancom domácej opatrovateľskej služby rýchlejším presunom za ich klientmi.

Na nové vozidlo – Citroën C3 – získalo mesto takmer 11-tisíc eur. Vďaka tomuto štvorkolesovému pomocníkovi sa však zjednodušia presuny zamestnancov mesta k viacerým klientom v rodinnom prostredí a menej času strávia opatrovateľky cestovaním z jedného miesta na druhé mestskou dopravou.

Prijímateľmi opatrovateľských služieb sú Dolnokubínčania, ktorí sú vzhľadom na svoj vek a zdravotný stav odkázaní na pomoc inej osoby a majú vypracovaný lekársky posudok na účely posúdenia odkázanosti na sociálnu službu. „Ide napríklad o sebaobslužné úkony osobnej hygieny, pomoc s kúpaním, zmenou polohy, stravovaním, prípravou a podávaním liekov, upratovaním, nákup potravín, pranie, pomoc s obliekaním a vyzliekaním,“ podotkol primátor Dolného Kubína Ján Prílepok. Poplatok za službu je u každého individuálny, keďže závisí od stupňa odkázanosti a od výšky dôchodku.


Ďalšie články