Žilinčania vyšli do ulíc a protestovali proti Ficovej vláde

protest_zilina_namestie Žilinčania svojimi transparentmi dali najavo koho chcú mať na hrade. FOTO: David Markovič

ŽILINA – Opäť po mesiaci vyšli Žilinčania do ulíc, aby dali najavo čo sa im páči, a hlavne čo sa im nepáči. Proti zmenám Trestného zákona z dielne súčasnej vlády, ktoré majú znížiť trestné sadzby za ekonomické trestné činy a zrušiť špeciálnu prokuratúru sa vo štvrtok večer protestovalo na Hlinkovom námestí v Žiline.

Predošlý protest nielen v Žiline, ale takmer na celom Slovensku sa konal tesne pred Vianocami 19. decembra. Podľa nášho dobre informovaného zdroja z Progresívneho Slovenska sa takéto protesty budú konať do prezidentských volieb. Ďalší protest sa tak začal dnes o 18. hodine.

Na mieste protestu je náš redaktor, ktorý mapuje celý protest a priebežne vás budeme informovať o aktuálnej situácií, čo sa na námestí deje. Momentálne sa zišlo niekoľko stoviek ľudí, ktorí sa na protest veľmi poctivo pripravili. „Hlásili veľkú zimu, tak som sa poriadne naobliekala, aby som nezamrzla. Okrem toho, že chcem dať najavo svoj názor, nechcem ochorieť,“ povedala nám účastníčka protestu, 25-ročná Petra zo Žiliny.

Tentoraz sa v Žiline na proteste zúčastnil aj predseda SaS Richard Sulík, ktorý svojím prejavom vyzdvihol podstatu dnešného protestu. Ľudia pozorne počúvali a po jeho slovách mu zatlieskali. Miesto rečníka zaujali aj Veronika Šrobová za Progresívne Slovensko a Martin Šmilňák za KDH.

Protest s názvom Zastavme ich sa začal v Žiline pokojným zhromaždením. „Na mieste celú situáciu sleduje polícia, aby v krajnom prípade mohla okamžite zasiahnuť. Organizátori tak ako minule vyzvali prítomných k pokojnému priebehu podujatia,“ prezradil nám priamo zo žilinského námestia náš redaktor David Markovič, ktorý prezradil, že podobný protest prebieha aj v Liptovskom Mikuláši na Námestí Osloboditeľov pri soche Janka Kráľa.


Ďalšie články