Staré stánky spred polikliniky v Žiline sú konečne preč. Čo postavia na ich mieste?

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina Nemocnica v Žiline. Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina/Facebook

ŽILINA – Nevyužívané predajné stánky sa nachádzali pred vstupom do hlavnej budovy polikliniky. Dovedna 9 objektov nepatrilo nemocnici, ktorá sa ich však snažila už dlhšie odstrániť.

„Aj napriek tomu, že platnosť 15-ročnej zmluvy na prenájom pozemkov pod stánkami sa skončila ešte v roku 2021, súkromný majiteľ ich odmietal odstrániť. Rozhodli sme sa preto využiť všetky možné zákonné prostriedky na to, aby sme sa objektov nadobro zbavili,“ objasnila Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina na facebooku.

V novembri 2023 sa objavili na objektoch exekučné nálepky a začala plynúť lehota, po ktorej ich uviedli do verejného ponukového konania. Do vlastníctva ich napokon získala súkromná firma, ktorá sa spolu s nemocnicou postarala o dnešné odstránenie stánkov.

„Bola to poriadna fuška! Sme však nesmierne šťastní, že sa nám to konečne podarilo a priestor sme mohli kompletne vyčistiť. V budúcnosti plánujeme v tejto časti vytvoriť novú nákupnú pasáž,“ prezradila nemocnica.

Zároveň sa poďakovala šikovným chlapom, ktorí aj napriek veľkej zime pomáhali pri odvážaní stánkov. „Veľké poďakovanie patrí aj predchádzajúcim vedeniam nemocnice, vďaka ktorým sa tento úspešný koniec podarilo dosiahnuť,“ uzavreli zástupcovia nemocnice.


Ďalšie články