Novou hovorkyňou žilinskej nemocnice sa stala Zuzana Fialová

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline vstup Ilustračný obrázok. Foto: TASR/Erika Ďurčová

ŽILINA – Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline prešla v uplynulom čase personálnymi zmenami, ktoré sa nevyhli ani pozícii hovorcu či riaditeľa. Najnovšie ju vo funkcii hovorkyne zastupuje Zuzana Fialová, ktorá má s verejnou a mediálnou komunikáciou skúsenosti.

Pôsobila totiž v rozličných médiách, medzi inými aj v televízii Markíza. Pozíciu hovorkyne už vykonávala pre mesto Žilina a od 11. januára je hovorkyňou žilinskej nemocnice.

Zuzana Fialová, bývalá redaktorka, sa stala hovorkyňou nemocnice. Foto: Facebook/Zuzana Fialová

Funkcia hovorcu je pre každú inštitúciu mimoriadne dôležitá. Dobrý a schopný hovorca dokáže nielen zastupovať svoju spoločnosť, ale aj nepriamo budovať vzťahy s médiami. Nie je preto ničím netradičným, že sa hovorcami stávajú práve ľudia, ktorí pôsobili v mediálnom prostredí.

Nemocnica v minulom roku menila aj svojho riaditeľa. Žilinský Štandard informoval, že koncom decembra 2023 bol ministerkou zdravotníctva Zuzanou Dolinkovou odvolaný vtedajší riaditeľ Eduard Dorčík a do funkcie bol menovaný Juraj Kacian, ktorý v nemocnici dlhodobo pôsobil ako lekár a primár oddelenia traumatológie.


Ďalšie články