Protesty v Žiline komplikuje dážď. Ľudia však prišli vyjadriť svoj názor

protest_zilina_namestie_ludia Protest v Žiline. FOTO: Žilinský Štandard

ŽILINA – Opozičné politické strany Progresívne Slovensko (PS), Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a Sloboda a Solidarita (SaS) aj dnes pokračujú v protestoch proti rozhodnutiam súčasnej vlády.

Námestia v Žiline opäť zaplnili ľudia, ktorí nesúhlasia so zámerom vlády znížiť trestné sadzby za ekonomické trestné činy či zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry. No dnes toľko ľudí nebolo, ako po minulé protesty, i napriek tomu sa námestie zaplnilo Žilinčanmi.

Pred protestujúcimi vystúpil aj otec zavraždeného Daniela Tupého, ktorý sa všetkým prítomným prihovoril. Po jeho vystúpení mu ľudia zatlieskali.

Žilinčania sú nabrúsení aj na Ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú. „Odvolať! Odvolať!“ skandujú ľudia na proteste v Žiline. Organizátori protestov tvrdia, že Fico, Pellegrini a Danko sa správajú, akoby im Slovensko patrilo. Tvária sa, že pre nich neplatia žiadne pravidlá a pokračujú v útokoch na právny štát – najnovšie chcú rušiť aj Národnú kriminálnu agentúru.

Protest proti súčasnej vláde sa dnes rozhodli aj v Martine. Ľudia sa zišli pri soche Jánošíkovej družiny. Tak aj mesto Matice Slovenskej chce, aby Slovensko patrilo ľuďom a nie papalášom.

Demonštrácie, ktoré už po štvrtýkrát prebiehajú na námestiach slovenských miest, pre mnohých zúčastnených symbolizujú jednotu občanov v odmietaní politických krokov a výzvu k zachovaniu dôležitých demokratických inštitúcií.


Ďalšie články