Mesto je plné čertov a bosoriek, cez víkendy vylezú medzi ľudí

Fašiangy v Liptovskom Mikuláši Po minulé roky sa ľuďom fašiangy veľmi páčili. Foto: archív Liptovský Mikuláš

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Najbližšie víkendy budú mestom prechádzať rozprávkové postavy, ktoré sú spájané s fašiangami. Fašiangové veselice budú postupne ovládať ulice mesta, až sa ocitnú priamo na námestí.

Akcia poteší malých, no určite aj veľkých, ktorí si takto môžu dopriať trošku nevšednej zábavy. V sobotu 27. januára totiž môžu ľudia vyjsť do ulíc v bláznivých kostýmoch. Prvá na rane bude ulica Liptovskej Ondrašovej. Tu budú môcť ľudia uvidieť dav čertov a stríg. Informuje o tom mesto na svojom facebooku.

V sobotu 3. februára sa postavičky prejdú Iľanovom a Bodicami. Čertom sa nevyhnú ani Ploštín či Palúdzka, kde sa objavia 10. februára. Členmi sprievodu budú folklórne skupiny z regiónu, ako aj členovia Klubu seniorov mesta a mestských častí. V skupine nebudú chýbať ani malé čertíčatá z materských a základných škôl, ktoré iste nepohrdnú cukrovinkami.

Fašiangy vyvrcholia 9. februára vo veľkom sprievode od Mestského úradu, ktorý bude pokračovať po Štúrovej ulici až k obchodnému domu Prior. Tam sa sprievod nachvíľu zastaví. Odtiaľ môžete potom skupinu sledovať popred knižnicu až na Námestie osloboditeľov, kde sa bude konať hlavný program.

Fašiangy môžete zažiť aj v Múzeu kysuckej dediny, a to konkrétne 4. februára. Tu sa dozviete viac o tradíciách našich predkov, ktorí takýmto spôsobom vítali príchod jari.


Ďalšie články