Novou krajskou poslankyňou sa stane trstenská primátorka

Screenshot 2024-02-12 10.40.35 FOTO: Koláž Žilinský Štandard

ŽILINA – Zastupiteľstvo Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) bude mať novú poslankyňu. Je ňou primátorka mesta Trstená Magdaléna Zmarzláková, ktorá nastúpi do funkcie po zosnulom poslancovi Štefanovi Kristofčákovi.

Ak zanikol mandát poslanca zastupiteľstva samosprávneho kraja, nastupuje ako náhradník kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov vo volebnom obvode, v ktorom zanikol mandát. „Zo zápisnice volebnej komisie vyplýva, že náhradníkom vo volebnom obvode číslo 10 – Tvrdošín, ktorý získal 3 452 hlasov, je Magdaléna Zmarzláková,“ informovala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Zmarzláková sa funkcie ujme po zložení zákonom predpísaného poslaneckého sľubu. Ako pre agentúru SITA potvrdila hovorkyňa ŽSK Eva Lacová, novú poslankyňu pozvali na najbližšie rokovanie krajského zastupiteľstva, ktoré sa uskutoční v pondelok 26. februára.

Po Kristofčákovej smrti sa bude meniť aj zloženie mestského zastupiteľstva v Tvrdošíne, kde pôsobil ako poslanec. Z pozície náhradníka by sa poslaneckého mandátu mal ujať Ján Gonda.

sita


Ďalšie články