Titul Majster Slovenska v karate putuje do Žiliny aj do Čadce

Elena Cisariková Víťazka Elena Cisariková získala dve prvenstvá. Pre Žilinu išlo o úspešnú súťaž. Foto: AC UNIZA Karate Klub

V sobotu 2. marca sa vo Zvolene konali Majstrovstvá Slovenska seniorov v karate, z ktorých si víťazné medaily odniesli aj účastníci zo Žiliny či Kysúc.

Seniori karatisti z AC UNIZA Karate klubu Žilina sa vo Zvolene nenechali zahanbiť a na majstrovstvá Slovenska prišli s chuťou víťazstva na jazyku. Pretekári z nášho kraja obsadili prvé miesta vo viacerých kategóriách.

Prvé miesto v kategórii kumite seniorky nad 45 rokov a titul Majster Slovenska v karate si odniesla Elena Cisariková. Dlhoročná trénerka a pretekárka obstála rovnako dobre aj v kategórii kata seniorky nad 45 rokov.

Úspešné karatistky zo Žiliny dali zo seba maximum. Foto: AC UNIZA Karate Klub

Žiline to ale nestačilo a v kategórii kumite seniorky nad 35 rokov získala zlatú medailu aj Andrea Stáreková. Klub AC UNIZA dokonca získal v celkovom hodnotení 3. miesto, čo je mimoriadna pocta a motivácia.

Úspešní však neboli iba Žilinčania. Náš kraj reprezentovali aj karatisti z Kysúc, pričom výsledky kategórie Kumite seniori nad 55 rokov dopadli nasledovne:

1. Jurga Ján – Klub karate pri TJ ZZO Čadca

2. Mintal Alojz – AC UNIZA Karate Klub Žilina

3. Štrbka Peter – AC UNIZA Karate Klub Žilina

3. Rojko Viliam – AC UNIZA Karate Klub Žilina

5. Šuták Ľubomír – AC UNIZA Karate Klub Žilina

Všetkým úspešným pretekárom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.


Ďalšie články