Video: Vlci okúsili trpkosť prehry, môže za to heroický výkon Dubničanov

vlci žilina Vlci Žilina podľahli v Dubnici domácemu Spartaku 2:3. Foto: Vlci Žilina

DUBNICA NAD VÁHOM – Aj v treťom zápase semifinálovej série play-off Slovenskej hokejovej ligy boli úspešnejší domáci hokejisti. TSS Group Spartak Dubnica n. V. zvíťazil 3:2 nad tímom Vlci Žilina. Stav série je aktuálne 2:1 pre Žilinčanov a štvrtý duel sa odohrá 3. apríla znovu na dubnickom ľade.

Hostiteľ otvoril gólový účet a potom mal v druhej tretine šancu zvýšiť svoj náskok, ale nevyužil šesťminútovú presilovku. Naopak, hostia dvoma gólmi sa posadili na koňa. Domáci však stihli na konci druhej časti vyrovnať. Veľmi dôležitý bol raketový presný zásah dubnického kapitána Mareka Hovorku v 10. sekunde tretej tretiny, ktorý bol nakoniec aj víťazný, lebo Vlci napriek veľkej snahe, keď v závere hrali aj power-play, už nedokázali vyrovnať.

Asistent trénera Vlkov Daniel Babka bol po zápase sklamaný z výsledku. Naznačil, že takému mužstvu, ako je Žilina, by sa v play-off nemalo stávať, aby inkasovalo gól zo šatne.

„Domáci, keď sa ujali vedenia 3:2, potom heroicky bránili, blokovali naše strely, uzavreli svoj predbránkový priestor, čo nám robilo problémy. Žiaľ, nevedeli sme sa v koncovke presadiť. Dubnica je húževnatý súper, sú tam aj skúsení hráči, nie je ľahké ju poraziť. V ďalšom stretnutí sa musíme viac tlačiť do dubnickej bránky a byť strelecky efektívnejší. Samozrejme, že chceme zvíťaziť,“ povedal pre Žilinský Štandard Babka.

Žilina má najvyššie ambície, cieľom je postúpiť do extraligy, na čo už niekoľko rokov čakajú fanúšikovia Vlkov, ktorí sa tiež pričinili o to, že v hľadisku bolo oficiálne 1335 divákov, čo je najvyššia návšteva na dubnickom štadióne v tejto sezóne.

Kým Žilinčania mali po skončení tohto súboja hlavy v smútku, tábor Dubničanov jasal. Tréner Spartaka Roman Chatrnúch pochválil svojich zverencov.

„Bol to náš najlepší výkon v celej sezóne. Chcem zdôrazniť spôsob, ako chalani odohrali poslednú tretinu. Predviedli fantastický výkon, príkladne bojovali, dreli, blokovali strely súpera, hrali veľmi disciplinovane. Toto je pre našich fanúšikov najlepšia pozvánka na štvrtý duel tejto série,“ vyjadril sa pre Trenčiansky Štandard Chatrnúch.

Celý dubnický tím si zaslúži absolutórium, kapitán Marek Hovorka išiel príkladom a veľkou oporou bol brankár Matej Kristín.

Pre Trenčiansky Štandard hovorí Matej Kristín. Zdroj: Ľubomír Chochula

3. zápas semifinále play-off

TSS Gropu Dubnica vs. Vlci Žilina 3:2 (1:0, 1:2, 1:0), stav série: 1:2. Góly: 9. Mikula (Hovorka, Lenďák), 38. Kluka (Tybor, Hřebíček), 41. Hovorka (Haščák, E. Švec) – 32. Diakov (Beták, Koyš), 36. Mráz (Bezúch, Jakubík).

Ďalší program semifinálovej série:

Streda 3. apríla: Dubnica vs. Žilina (18:00), sobota 6. apríla: Žilina vs. Dubnica (17:30), pondelok 8. apríla: Dubnica vs. Žilina (18:00), streda 10. apríla: Žilina vs. Dubnica (17:30). Hrá sa na štyri víťazstvá.


Ďalšie články