Video: Žilina v infarktovom dueli prehrala na nájazdy, Spartak vyrovnal stav série

Vlci Žilina Spartak Dubnica Dubnickí hokejisti zaskočili favorita a vyrovnali stav série so Žilinou na 2:2. Foto: hockeyslovakia.sk

DUBNICA NAD VÁHOM – Štvrtý duel semifinálovej série play-off Slovenskej hokejovej ligy v ničom nezaostal za tým predošlým. Bol ešte dramatickejší, o víťazstve domácich hráčov 4:3 nad žilinskými Vlkmi rozhodli až samostatné nájazdy. Spartak tak vyrovnal stav série na 2:2.

Znovu išli do vedenia Dubničania, ktorí tentoraz súperovi odskočili až na rozdiel dvoch gólov. Viedli 2:0 aj 3:1, ale hostia vyrovnali a v riadnom hracom čase ani jeden z tímov nestrhol víťazstvo na svoju stranu. Gól nepadol ani v 10-minútovom predĺžení, a tak prišli na rad samostatné nájazdy. V nich boli úspešnejší domáci hokejisti. Žilina tak odchádzala domov s dvomi prehrami, čo sa od veľkého favorita, dominantného víťaza základnej časti a hlavného ašpiranta na postup do extraligy nečakalo.

„Náš cieľ, s ktorým sme vstúpili do tohto zápasu, odčiniť porážku z 3. stretnutia, sa nám nepodarilo splniť. Opäť sme Dubnici umožnili streliť otvárací gól, čo domácim nesmierne mentálne pomohlo. Hoci sme vyrovnali, doplatili sme na slabú efektivitu v koncovke. V predĺžení sme nedokázali využiť ani presilovku. Momentálne nedávame ľahko góly, s čím sme predtým problém nemali. A to nám trochu zväzuje ruky,“ povedal pre Žilinský Štandard tréner Vlkov Ernest Bokroš.

Séria sa teraz sťahuje pod Dubeň. Na vlastnom ľade sú Žilinčania takmer neporaziteľní, čo budú chcieť potvrdiť v sobotu 6. apríla.

„Domáce prostredie je výhodou, naši fanúšikovia sú šiestym hráčom. Vždy nás mobilizujú k výborným výkonom. Doma neprehrávame. Dúfam, že sa tradícia potvrdí aj v 5. zápase tejto série,“ dodal pre Žilinský Štandard Bokroš.

Víťazstvo Spartaka videlo 1735 divákov na tribúnach, čo je najvyššia návšteva v tejto sezóne na dubnickom zimnom štadióne. Domáce mužstvo podalo kvalitný, takticky vyspelý, zodpovedný, srdnatý, bojovný a obetavý výkon. Hralo na hranici svojich možností, bola to tímová práca. Brankár Matej Kristín zasa čaroval, mal 46 úspešných zákrokov. Najproduktívnejším Dubničanom bol dvojgólový útočník Radoslav Tybor.

„Bol to klasický boj, akým je typické play-off. Zbytočným vylúčením a chybou sme Žilinu posadili na koňa, ale klobúk dole pred tímom, ako sme zvládli tretiu tretinu a predĺženie. Nad Žilinou sme dvakrát vyhrali. Séria je zrazu zauzlená, postúpiť môže jedno i druhé mužstvo. Verím, že v Žiline nadviažeme na tieto domáce výkony a budeme hrať svoj hokej, ktorý nám vyhovuje. Teda poctivo brániť a využívať protiútoky na skórovanie,“ vyjadril sa pre Trenčiansky Štandard Dubničan Tybor.

Víťazný samostatný nájazd si pripísal na konto útočník Dubnice Martin Pobežal.

Pre Trenčiansky Štandard hovorí Martin Pobežal. Zdroj Ľubomír Chochula

4. zápas semifinále play-off

TSS GROUP Dubnica vs. Vlci Žilina 4:3pp a sn (2:0, 1:3, 0:0 – 0:0), stav série 2:2. Góly: 10. Chatrnúch (Tybor, Hovorka), 18. Tybor (Hřebíček, Kluka), 29. Tybor (Kluka, Ďuriš), rozh. nájazd M. Pobežal – 29. Koyš (Mráz, Djakov), 33. Bezúch (Galamboš, J. Pobežal), 35. Bezúch (Galamboš, Djakov).

Ďalší program semifinálovej série:

Sobota 6. apríla: Žilina vs. Dubnica (17:30), pondelok 8. apríla: Dubnica vs. Žilina (18:00), streda 10. apríla: Žilina vs. Dubnica (17:30). Hrá sa na štyri víťazstvá.


Ďalšie články