Veľká jarná očista metropoly Turca. Koľko vriec odpadu vyzbierali?

martin jarná očista mesta Vyzbierali viac ako 500 vriec odpadu. Foto: Mesto Martin

MARTIN – Ulice mesta zaplnilo pred pár dňami množstvo detí a žiakov z martinských škôl a dobrovoľníkov, aby spolu prispeli ku krajšiemu Martinu.

V metropole Turca každoročne organizujú veľkú jarnú očistu, kde žiaci spolu s obyvateľmi, ktorým nie je okolie ich bydliska ľahostajné, pomôžu vyčistiť obľúbené verejné priestory v meste od odpadkov. Tento rok opäť jarná očista spojila aj materské, základné a stredné školy v Martine.

„Nesmierne ma teší, že táto jarná očista nám opäť ukázala, akú obdivuhodnú prácu vykonávajú naše školy a ich žiaci. Ich zapojenie a odhodlanie prispieť k čistejšiemu a zdravšiemu mestu je naozaj ohromujúce,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

Každý z obyvateľov mohol svojím dielom prispieť k skrášleniu mesta. „Som hrdý predovšetkým na našich mladých občanov a ich pedagógov, ktorí nám ukázali, že aj malým gestom dokážeme urobiť veľkú zmenu,“ dodal.

Do veľkej jarnej očisty mesta sa zapojilo osem materských škôl, šesť základných škôl, štyri základné školy s materskou školou a päť stredných škôl, ktoré počas piatku 12. apríla nazbierali viac ako 431 vriec odpadu. V sobotu 13. apríla upratovali obľúbené oddychové zóny poslanci z jednotlivých výborov mestských častí a dobrovoľníci.

Martinčania vyzbierali ďalších viac ako 100 vriec odpadu, ktoré poputovali na skládku. Za oba dva dni to bolo spolu 531 vriec. Očista mesta Martin bude vďaka aktivite škôl pokračovať aj v blízkej dobe pri príležitosti Dňa Zeme.

(Zdroj: mesto Martin)


Ďalšie články