Po Rajeckých Tepliciach sa vraj pohybuje maskovaný muž. Polícia a radnica reagujú

policia - paska Ilustračné foto: FB/Polícia SR

RAJECKÉ TEPLICE – Viacerí očití svedkovia tvrdia, že po Rajeckých Tepliciach sa vraj pohybuje neznámy maskovaný muž. Údajne vyhľadáva konflikty a prenasleduje ľudí. Na podnety zareagovala miestna polícia aj mesto.

Na problematickú osobu, ktorá sa údajne pohybovala v okolí Rajeckých Teplíc, zareagovali ako prví občania. „My sme ho stretli (ak ide o toho istého), asi mesiac dozadu poobede pri rybníku. Chodil za nami, sadol si na lavičku, díval sa na nás a keď sme išli inde, išiel za nami, tak sme išli preč. Pri kolibe sa otočil a išiel späť,” informovali občania portál Zoznam.

Podľa ďalších podnetov vyzerá muž nebezpečne, a ako keby niečo bral. Svedkovia ho opisujú ako vysokého holohlavého muža, ktorý zväčša nosí maskáčové oblečenie. Na viacero podnetov zareagovala polícia, ktorá sa o situácii dozvedela z komunikácií zo sociálnych sietí.

Už na druhý deň, ako sa polícia dozvedela o nebezpečnom mužovi, začali vo veci konať. „Dňa 17. apríla 2024 bolo v priestoroch mestského úradu Rajecké Teplice zorganizované stretnutie, za prítomnosti primátora, zástupcov Mestskej polície mesta Rajecké Teplice a zástupcu riaditeľa Obvodného oddelenia  PZ Rajec, týkajúce sa bezpečnostnej situácie v danej lokalite,” uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Mesto zároveň vyzvalo ľudí, aby pri spozorovaní akéhokoľvek nezvyčajného a podozrivého správania sa obrátili na políciu na čísle 158 a tiež posunuli informácie mestskej polícii na čísle 0918 615 253.

(Zoznam, mesto Rajecké Teplice)


Ďalšie články