Deň Zeme v Martine. Mesto otvorilo nové envirocentrum

Deň Zeme v Martine. Mesto otvorilo nové envirocentrum Mesto otvorilo nové envirocentrum. Foto: Mesto Martin/FB

MARTIN – V areáli bývalých vojenských skladov v mestskej časti Priekopa otvorili v pondelok 22. apríla 2024 nové environmentálne centrum. Na miliónovú investíciu využila martinská radnica nenávratný finančný príspevok z eurofondov vo výške 850-tisíc eur.

Celková výška investície mierne presiahla milión eur, pričom väčšinu nákladov pokryl zazmluvnený nenávratný finančný príspevok v rámci operačného programu Kvalita životného prostredia.

Mesto Martin sa podieľalo povinným spolufinancovaním vo výške 5 percent, pričom výsledkom verejného obstarávania a financovaním prác, ktoré sa vyskytli počas rekonštrukcie, sa rozpočet navýšil o ďalších takmer 124-tisíc eur,“ uviedol Martin Hamar z kancelárie primátora mesta.

Envirocentrum je určené na výučbu primárne žiakov základných škôl z Martina a okolitých obcí, ale aj pre širokú či odbornú verejnosť.

„Našou snahou bude vzbudzovať povedomie o témach adaptácie na zmenu klímy. Otvorením envirocentra práce na ňom nekončia. Ďalej ho plánujeme dovybaviť a rozšíriť tak, aby výučba v ňom bola zážitkom,“ poznamenal pri otvorení primátor Martina Ján Danko.

Nové envirocentrum v Martine. Foto: Mesto Martin/FB

Ďalšie články