Nehody uprostred týždňa: osobné auto vrazilo do nákladného, hasiči skončili v potoku

policia dopravná nehoda Liptov Takto dopadlo auto BMW po zrážke s nákladným vozidlom. Foto: Polícia SR - Žilinský kraj

ŽILINA – Na ceste D1 pri odpočívadle Dechtáre v okrese Liptovský Mikuláš sa stala v stredu dopoludnia dopravná nehoda, keď osobné auto narazilo do nákladného vozidla. O deň skôr sa žilinskí hasiči počas výjazdu k požiaru pri Bytči so svojím autom prevrátili do potoka.

„Vodič osobného motorového vozidla značky BMW z doposiaľ presne nezistených príčin pri zaradení sa po úkone predchádzania iného vozidla do pravého jazdného pruhu, narazil do zadnej časti návesu nákladného motorového vozidla,“ uviedla polícia na sociálnej sieti k stredajšej nehode.

Spolujazdkyňa v osobnom vozidle utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali ošetrenie. Ani jeden vodič nepil pred jazdou alkohol.

Dopravná nehoda trojčlennej posádky hasičského auta, ktorá smerovala do obce Štiavnik pri Bytči, kde mala nahlásený požiar lesa, sa stala pri vyhýbaní sa oprotiidúcemu autu, keď sa ťažká Tatra dostala na nespevnenú krajnicu. Následne sa prevrátila do miestneho potoka. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

Hneď za hasičmi išla aj sanitka, vďaka čomu mohli ihneď ošetriť zranených hasičov. Napokon skončili v žilinskej nemocnici s ľahkými zraneniami. Vodu z cisterny museli najskôr odčerpať, až potom dokázal špeciálny žeriav auto z potoka vytiahnuť.

(Zdroj: FB Polícia SR – Žilinský kraj, tvnoviny.sk)


Ďalšie články