Exorcista: Nosíte na ruke červenú šnúrku? Tak to určite nerobte

naramkytit-1024x574 Nosíte na ruke červenú šnúrku? Tak to určite nerobte. FOTO: pixabay

ŽILINA – Všimli ste si, koľkí nosia na ruke červené šnúrky? Vraj „proti urieknutiu“ alebo „na ochranu“. Pred niekoľkými rokmi sa s červenou šnúrkou na ľavom zápästí začala pravidelne ukazovať speváčka Madonna. Všetci si vtedy lámali hlavu, o čo ide.

Práve táto speváčka odštartovala doslova „šialenstvo” po červených šnúrkach, ktoré začali nosiť celebrity aj bežní ľudia. Lenže červené náramky na ľavých zápästiach tu boli už dávno pred Madonnou, lebo už skôr ľudia verili v ich zázračnú moc.

Uviazanie červenej šnúrky na ľavej ruke má svoj význam. Prastaré mystické židovské učenie kabala hovorí, že práve do ľavej strany nášho tela prenikajú negatívne energie okolitého sveta. O ľavej ruke sa teda hovorí v tom zmysle, že ide o “ruku príjemcu”. Práve červený náramok na ľavej ruke má blokovať všetku negatívnu energiu a karmu, ktorá sa na nás hrnie zvonku. Ak teda veríte v moc červenej šnúrky, môže to byť pre vás taký talizman, ktorý vás bude chrániť pred zlom, závisťou a ďalšou negatívnou energiou, ktorá by k vám mohla preniknúť od ľudí okolo vás.

Nosíte na ruke červenú šnúrku? Tak to určite nerobte. FOTO: pixabay

Podľa kňaza Matúša Marcina, ktorý je zároveň exorcista tvrdí, že s najväčšou pravdepodobnosťou sa takýto ľudia pohybujú v iných pohanských náboženstvách či filozofiách, alebo nedajbože v oblasti ezoteriky, okultizmu, mágie, špiritizmu, alebo alternatívnej medicíny. „Ale kresťan a tobôž nie katolík, nemôže sedieť na dvoch stoličkách. Nemôžete slúžiť Bohu i mamone, nemôžete prosiť o pomoc Pána a zároveň aj zlých duchov,“ vysvetlil situáciu pre kresťanské rádio Lumen slovenský exorcista, ktorý pôsobí v Klokočove.

Sám si pamätá jeden prípad s červenou šnúrkou z jeho dávnejšej kňazskej praxe. Bolo to v Medžugorí. Spovedal jednu mladú ženu a všimol si červenú šnúrku na jej ruke. Vysvetlil jej, prečo by ju nemala nosiť a požiadal ju, aby si ju dala dole. No žena nechcela. Tvrdila, že ju nosí už 15 rokov a nechápe, prečo by si ju teraz mala dať dole. „Snažil som sa jej vysvetliť, že pokiaľ si ju nedá dole, nemôžem jej dať kňazské rozhrešenie. Žena stále váhala. Ponúkol som sa jej, že jej ju dám dole ja, aby sa ničoho nebála,“ vraví exorcista.

No to, čo nasledovalo potom, ho poriadne šokovalo a vystrašilo. „Žena stratila dych, začalo ňou prudko triasť a vzápätí strácala vedomie. V prvej chvíli som ani nevedel čo robiť, takú reakciu som nečakal. Rýchlo som otvoril dvierka spovednice, aby sa mohla nadýchnuť a snažil som sa ju prebrať k životu. Žena začala prudko dýchať, akoby sa práve teraz vynorila spod vody, a lapala po vzduchu,“ spomína otec Marcin.

Trvalo to vraj pár minút, pokiaľ úplne prišla k sebe, upokojila sa a v spovedi mohli pokračovať. „Bola na ňu tak silno naviazaná, že pretrhnutie šnúrky bolo pre ňu akoby pretrhnutie pupočnej šnúry pri pôrode. Zlo ju úplne zväzovalo a ona sama nebola schopná pochopiť, koho je už otrokom,“ dodáva exorcista.

Šnúrka vraj nemá žiadnu moc, nech by bola akejkoľvek farby. Tú moc jej dávame my, keď jej začneme prisudzovať mimoriadne schopnosti a veriť tomu. Najprv to môže byť len povera, ale keď sa na to „upneme“ a túto našu nevieru začne zneužívať zlo, veľmi skoro to môže skĺznuť do okultizmu a mágie.


Ďalšie články