Smutná správa. Zomrela sestra Elvíra, zakladateľka Cenacolo v Medžugorí

súhrn žilina - 13 Ilustračná fotografia. FOTO: Štandard

ŽILINA/MEDŽUGORIE – Dnes ráno krátko pred štvrtou hodinou zomrela rehoľná sestra Elvíra, zakladateľka komunity Cenacolo v Medžugorí.

Vo veku 86 rokov tak svoju pozemskú púť ukončila vo formačnom dome komunity Cenacolo v Saluzze, kde prežila posledné roky svojej choroby. Pred smrťou bola obklopená všetkými sestrami komunity, v modlitbe.

Comunita Cenacolo vznikla v Taliansku v roku 1983 a založila ju práve rehoľná sestra Elvíra ako inštitúciu pre ľudí „na okraji spoločnosti“. Ujala sa ich ona, so svojou vierou v Božiu silu. Táto komunita sa rozšírila po celom svete. Stará sa o ľudí, ktorí sú závislí od drog, alkoholu či hier. Práve tu nachádzajú pochopenie, lásku, objatie, priateľstvo i prácu, pod ochrannými krídlami Comunity Cenacolo, informuje na svojej stránke Gréckokatolícka Cirkev v Bardejove.

Matka Elvíra, zakladateľka komunity Cenacolo. Foto: archív/komunita Cenacolo

Do Medžugoria sa chodili liečiť aj Slováci a viacerí sa odtiaľ vrátili zdraví a šťastní. „Bol som tam pred piatimi rokmi a strávil som tam skoro desať rokov. Toto zariadenie naozaj pomáha. Liečime sa a pracujeme a to nám dodáva silu sa zmeniť. Bol som dlhodobo na alkohole a nepomohla mi ani psychiatria v Sučanoch. Až v Medžugorí som našiel uzdravenie,“ prezradil nám 53-ročný Tomáš zo Žiliny.

Mama Elvíra, ako jej hovoria rôznymi jazykmi chlapci i dievčatá vyliečení zo svojich zranení na duši i tele, im dávala nádej, učila ich láskou láske, a k úsmevu. A ten bude teraz chýbať všetkým.


Ďalšie články