Tomáša Bezdedu otcovstvo zmenilo. Ako veľmi?

11 Rodičia Jakuba Bezdedu pri prechádzke s ním v prírode. Foto: archív Tomáša Bezdedu

ŽILINA – So známym spevákom a Žilinčanom ako repa, 37-ročným Tomášom Bezdedom, sme sa stretli v jeho rodnom meste. Maličké nedorozumenie s miestom dohodnutého stretnutia, keď sa každý z nás v tom istom momente ocitol v inom objekte, veľmi rýchlo vystriedali pevný stisk rúk a široký úsmev na tvári.

V kaviarni s priateľskou atmosférou, ktorú umocňovalo prostredie s knihami, si Tošo po prvej našej otázke pustil jazyk na „špacír“.

Tá otázka sa netýkala nášho posledného stretnutia spred 13 rokov, keď sme hrali na žilinskom štadióne hokej za tím novinárov proti „starým pánom“, ale jeho aktuálneho života, do ktorého výrazným spôsobom vstúpili dve udalosti. Svadba so svojou láskou (11. marca 2023) a narodenie prvorodeného syna Jakubka (20. júna 2023).

Odvtedy, ako sa zamiloval do očarujúcej Ivanky, nadobudol jeho hit Krásne krásna konkrétnu podobu. Srdce tohto atraktívneho speváka zakotvilo v nežnom prístave teraz už jeho manželky.

Tošo si váži každého fanúšika, fanúšičku, je vďačný, že chodia na jeho koncerty a počúvajú jeho piesne, ale zároveň je šťastný, že našiel pravú lásku.

„Mnohí si myslia, že známa tvár sa ľahko zoznámi, ale opak je pravdou. Najmä, ak vás zaškatuľkujú, že ste sukničkár alebo arogantný. Nie som ani jedno, ani druhé. Ivka mi padla do oka v posilňovni v Žiline. Najskôr som nemal odvahu ju osloviť, lebo nájsť ženu, ktorá dokáže tolerovať, že ako hudobníkovi mi „fanynky“ aj píšu, alebo sa chcú so mnou odfotiť, nie je ľahké. No mal som šťastie.“

Jedenástka má v Tomášovom živote svoje miesto. So svojou dnes už manželkou chodil 11 mesiacov, od 11. apríla 2022 do 11. marca 2023, keď si ju v evanjelickom kostole v Žiline zobral za svoju ženu.

„Obaja sme veriaci, akurát Ivka je katolíčka a ja evanjelik, ale to nevadí. Boh je len jeden. Dôležité je, aký je kto človek. Svadobnú hostinu sme mali až do rána v Chateau Gbeľany. Bola tam moja kapela, prišla aj skupina AYA, herec René Štúr, ale pozval som hlavne rodinných príslušníkov, priateľov rodiny, lebo keby som mal pozvať všetkých, musel by som objednať športovú halu v Žiline.“

Tomáš je dnes hrdým otcom. Obaja sa na bábätko veľmi tešili. Kubko sa narodil v žilinskej nemocnici s mierami 3 690 gramov a 52 cm.

„Keď mi Ivka oznámila, že je tehotná, veľmi ma to potešilo. Pánbožko nám to doprial na prvýkrát. Počatie a narodenie dieťaťa je božím zázrakom. Som rád, že som bol pri pôrode. Ivka to chcela a ja tiež. Bol to veľký zážitok. Zároveň som si pri tom uvedomil, koľko si ženy musia vytrpieť, kým privedú na svet nového potomka. Po tejto skúsenosti si svoju polovičku vážim ešte viac. Kubko od narodenia už čosi podrástol, pribral, chutí mu jesť a je zdravý, za čo ďakujeme. Je to dar z nebies.“

Tošo pri chutnej kávičke hovoril zanietene o tom, že prvé noci boli pre oboch rodičov náročnejšie, ale už si našli svoj systém.

„Spolu sa podieľame na výchove a celej starostlivosti o synčeka. Jedine, keď mám na druhý deň koncert a potrebujem, aby si aj hlasivky oddýchli, tak idem spať skôr. Sme radi, že Kubko v noci spinká dobre.“

Na mene svojho syna sa zhodli obaja rodičia. Tošo síce spočiatku uvažoval o menej frekventovanom mene, ale napokon aj v tomto Ivku podporil.

„Ženy to asi cítia. Ešte sme to počas tehotenstva nemali potvrdené a Ivka už vedela, že to bude syn. Syn alebo dcéra, to je jedno, hlavne, že máme zdravé dieťa. To je najviac v živote.“

Trinásťročný vekový rozdiel, ktorý je medzi mladomanželmi, nie je problémom. Rozumejú si, vedia sa navzájom podporiť, vedia spolu komunikovať a majú spoločné koníčky – hory, turistiku, šport. Vlani absolvovali výstup na Kriváň. No a keď bude mať Kubko tri mesiace, plánujú ísť všetci traja spolu do Tatier.

„Takého zaľúbeného muža je radosť vidieť,“ – utrúsili sme medzi rečou a Tošo hneď na to zareagoval.

„Ivka je mladá, vyspelá, nádherná, imponuje mi jej pohľad na svet a život. Je to žena môjho života. Ešte nikdy som nikoho tak veľmi nemiloval ako ju. V živote môžu prísť rôzne úskalia, problematické situácie, ale s láskou v srdci sa všetko ľahšie prekonáva.“

Tomáša Bezdedu rodičovstvo zmenilo. Ako veľmi? – spýtali sme sa.

„Som zodpovednejší, niekedy až príliš opatrný a starostlivý, čo sa snažím korigovať, aby som nestresoval. Už nie som sám, mám rodinu, o ktorú sa chcem postarať. Vždy a všade.“

Rodičia Toša, ktorého mladší brat má už syna a dcéru, sa dočkali ďalšieho vnúčaťa. Z vnuka Jakuba sa tešia aj rodičia Ivky, ktorých si Tomáš veľmi obľúbil.

Po stretnutí so žilinským spevákom, ktoré sa uskutočnilo presne v deň, keď mal malý Kubko sedem týždňov, zostalo v našom notese ešte veľa myšlienok.

Sledujte nás, pokračovanie s Tomášom Bezdedom už čoskoro!


Ďalšie články