Smutná správa. Zomrel obľúbený kňaz a misionár

súhrn žilina - 13 Ilustračná fotografia. FOTO: Štandard

Odišiel kňaz a misionár, ktorý miloval Slovensko. I napriek tomu, že pochádzal z Indie, kde aj pôsobil, na Slovensko chodil často aj niekoľkokrát do roka. V pondelok prišla smutná správa, že tento obľúbený misionár odišiel do Božieho kráľovstva.

Indický misionár Sabu Sebastian Vadakkel sa narodil 16. januára 1965 v Kallarkutty v Indii v kresťanskom štáte Kerala. V rokoch 1971 až 1981 navštevoval kláštornú školu v Kallarkuty, po ktorej vstúpil do seminára Kongregácie Najsvätejšej Sviatosti (MCBS) v Kottayame, kde prijal rehoľné meno Jozef, píše poľský portál gosc.pl.

Od roku 2008 navštevoval Poľsko a Slovensko. Našu krajinu si veľmi obľúbil a vždy sa tešil, keď mohol navštíviť slovenských veriacich. Napísal mnoho duchovných a kresťanských kníh. Smutná správa o jeho úmrtí prišla aj na Slovensko.

Indický misionár Sabu Sebastian Vadakkel, ktorý chodil na Slovensko. FOTO: youtube, misiefilmom.sk

Zomrel vo veku 58 rokov náhle v kostole sv. Jozefa v holandskom meste Smakt. „Koncom augusta mal mať duchovnú obnovu v Bratislave, na ktorú sme sa viacerí chystali a hlavne tešili, pretože jeho slová sú plné lásky a povzbudenia. To, že odišiel na večnosť nás všetkých zaskočilo a zarmútilo,“ povedal Štandardu žilinský kňaz Ján.


Ďalšie články