Bomba v kontajneri vystrašila ľudí, nočný výbuch otriasol oknami

trhavina Dúbrava - foto Facebook Alex Rakučiaková Výbuch zničil odpadový kontajner. Foto: Facebook/Alex R.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – V obci Dúbrava v okrese Liptovský Mikuláš sa ľudia sťažovali na silný nočný výbuch. Ráno ich čakalo nepríjemné prekvapenie v podobe zničeného kontajnera na sklo. Črepiny sa povaľovali aj vo vzdialenosti niekoľkých desiatok metrov.

Výbuch nastal ešte 5. januára 2024 krátko pred polnocou. Podľa svedkov z obce sa ďalšia silná explózia ozvala 20 minút po polnoci. Výbuch otriasol oknami a ráno čakalo obyvateľov malej dedinky nepríjemné prekvapenie. Kontajner na sklo bol úplne zdevastovaný.

„Trhavina totálne zničila smetnú nádobu. Jej ostatky obsahu rozptýlila do vzdialenosti 30 metrov,“ uviedla pre Žilinský Štandard Alex, ktorá už dlhodobo žije v obci. Podľa našich informácií sa nikomu nič nestalo, no výbuch zobudil celú obec. „Výbuch bol poriadne silný, bývame od toho miesta asi 200 až 300 metrov vzdušnou čiarou. Otriaslo nám celou bytovkou a ten výbuch ani neznel ako pyrotechnika, ale ako keď niekde vybuchne plyn,“ dodala.

Nemáme správy o žiadnych zraneniach. Ak by totiž niekto v čase výbuchu išiel okolo, zrejme by to malo aj vážnejšie dôsledky.

Ohľadom incidentu oslovil Žilinský Štandard aj Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline. „Obvodné oddelenie Policajného zboru Liptovský Mikuláš eviduje predmetnú udalosť a vykonáva všetky potrebné úkony smerujúce k presnému zisteniu spôsobu poškodenia kontajnera ako aj k riadnemu objasneniu veci,“ vyjadrila sa pre našu redakciu hovorkyňa krajského riaditeľstva Zuzana Šefčíková. Viac informácií nám v dôsledku aktuálneho vyšetrovania prezradiť nemohla.

Ako nám však prezradila svedkyňa Alex, na mieste bol aj odborník na pyrotechniku a výbušniny, ktorý tvrdil, že nešlo o žiaden druh ohňostroja.


Ďalšie články