Vlci narazia vo štvťfinále play-off na Indiánov. Presadí sa favorit, alebo sa zrodí senzácia?

Vlci Žilina, hokej Budú sa Vlci tešiť aj na konci štvrťfinálovej série, ktorá sa začne 15. marca? Foto: Vlci Žilina

ŽILINA – Dominantný víťaz základnej časti Vlci Žilina sa v piatok 15. marca zapojí do štvrťfinále play-off Slovenskej hokejovej ligy, keď na svojom ľade vyzve súpera HK MŠK Indians Žiar nad Hronom.

Kým Vlci mali po skončení dlhodobej časti voľno od 3. marca, Indiáni sa museli do štvrťfinále kvalifikovať po troch triumfoch nad Trebišovom, pričom ten posledný zápas odohrali 9. marca. Tento argument síce na prvý pohľad hovorí v prospech Žiliny, čo však niekedy býva zradné najmä v úvodnom dejstve série play-off. Vlci síce môžu byť viac oddýchnutí, ale zároveň menej rozohraní.

Indiáni určite lacno kožu nepredajú, ale napriek tomu sa očakáva, že vyššia kvalita na strane Žiliny bude hrať svoju úlohu. Veď líder SHL nazbieral v základnej časti 123 bodov, dosiahol v 46 zápasoch 37 víťazstiev v riadnom hracom čase, 6 výhier po predĺžení alebo po nájazdoch a zaknihoval len tri prehry.

Žiar nad Hronom skončil ôsmy so ziskom 66 bodov. Na druhej strane, vyraďovacia časť je ako keby nová súťaž a v nej o prekvapenia nie je nikdy núdza.

Ambíciu víťazne vstúpiť do štvrťfinálovej série majú oba tímy. Povinnosť je to hlavne pre Žilinčanov, ktorým budú v tomto úsilí pomáhať zaplnené tribúny zimného štadióna.

Mohlo by vás zaujímať

V základnej časti bol divácky záujem pod Dubňom slušný, ale play-off je väčším magnetom. Vedenie žilinského klubu verí, že teraz bude chodiť ešte viac fanúšikov a s ich podporou sa hokejistom Žiliny podarí nadviazať na predošlé výkony a výsledky. Cieľom Vlkov je baviť fanúšikov hokejom a tešiť ich víťazstvami.

Prvý štvťfinálový duel medzi Žilinou a Žiarom nad Hronom sa začne v piatok 15. marca o 17:30 na žilinskom štadióne. Na druhý deň v rovnaký čas a na rovnakom mieste odštartuje druhé stretnutie tejto série, ktorá sa potom presunie na ľad súpera (19. a 20. marca).

Prípadný piaty duel sa uskutoční v Žiline (22. marca), šiesty v Žiari nad Hronom (24. marca) a siedmy znovu pod Dubňom (26. marca). Hrá sa na štyri víťazstvá a úspešnejší z tejto dvojice postúpi do semifinále.

Hlavným cieľom Vlkov je vyhrať SHL a postúpiť medzi elitu do extraligy, do ktorej sa po vypadnutí z nej v roku 2019 nie a nie vrátiť. V roku 2020 mali smolu, lebo pre covid sa play-off druhej najvyššej súťaže nedokončilo.

V roku 2021 nečakane podľahli vo finále Spišskej Novej Vsi a o rok neskôr síce vyhrali SHL, ale vtedy sa hrala baráž, kde nestačili na Liptovský Mikuláš. Vlani prehrali v siedmom rozhodujúcom zápase finále play-off na svojom ľade s Humenným 2:3 po samostatných nájazdoch. Tentoraz by to chceli dotiahnuť do úspešného konca.


Ďalšie články