Schválili rozpočet Čadce na tento rok

namestie_mesto_cadca_ 2024-04-04 10.50.25 ilustračné foto: archív mesta Čadca

ČADCA – Mestské zastupiteľstvo v Čadci na svojom poslednom rokovaní 28. marca 2024 jednohlasne schválilo rozpočet na rok 2024. Mesto tak bude hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom.

Radnica v tomto roku plánuje hospodáriť so sumou dosahujúcou takmer 32 miliónov eur. Mesto finančne podporí každú oblasť – dopravu, kultúru, školstvo aj sociálne služby. Najväčší podiel z bežných výdavkov, ktoré mesto očakáva, sú výdavky v oblasti vzdelávania, dopravy a výdavky v oblasti sociálnych služieb.

„Za najvýznamnejšie projekty možno považovať rekonštrukciu športového areálu haly Pratex, prístrešok a ateliér pre ZUŠ, revitalizácia oddychových zón v meste, oživenie športového areálu, nabíjacie elektro stanice pre automobily na území mesta, nové technické vybavenie pre DHZ, investície do rekonštrukcie ciest a tiež dobudovanie kamerového systému na území mesta,“ upresnil primátor Čadce Matej Šimášek na stránke mesta.

I napriek pretrvávajúcemu negatívnemu dopadu na financie samospráv mesto podporí aj občianske združenia, neziskové organizácie i športové kluby. Tak ako minulý rok, aj v tomto roku sa chce podieľať na rozvoji mesta a pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú.

(pko, mesto Čadca)


Ďalšie články