Vrútocká hudobná jar zdvíha oponu, na čo sa verejnosť môže tešiť?

vrutocka hudobna jar 1 Nový ročník Vrútockej hudobnej jari sľubuje tiež veľký kultúrny zážitok. Foto: mesto Vrútky

VRÚTKY – Už 28. ročník festivalu Vrútocká hudobná jar, ktorého organizátorom je mesto Vrútky, odštartuje 10. apríla koncertom s názvom Hudba v nás v podaní žiakov ZUŠ Frica Kafendu.

Otváracie podujatie sa uskutoční v kultúrnej sále vrútockej synagógy o 17:00 s bezplatným vstupom. Nasledovať budú ďalšie akcie.

„Som rád, že tradíciu organizovania Vrútockej hudobnej jari držíme aj v tomto roku. Vždy nám záleží na tom, aby priestor dostali aj miestni a regionálni umelci. Tento rozmer bude osobitne cítiť aj v tomto roku. Ja sa teším, že nám opäť svoje výkony predstavia aj žiaci vrútockej ZUŠ Frica Kafendu,“ uviedol pre Žilinský Štandard primátor Vrútok Branislav Zacharides, ktorý si nenechá ujsť ani vystúpenie Vrútockého chrámového zboru Sv. Jána Krstiteľa.

„No a viem, že Veronika Rabada iste vyláka z príbytkov do centra mesta množstvo ľudí, tak budem držať palce, aby vyšlo počasie,“ dodal primátor.

Vrútocká hudobná jar sa každoročne teší veľkému záujmu. Nebolo tomu inak ani vlani, keď v rámci podujatia vystúpil mladý husľový virtuóz Dalibor Karvay. Pred rokom priniesol do rodných Vrútok okrem svojho stabilného hudobného partnera klaviristu Daniela Buranovského aj originálne husle svetoznámeho husliara z talianskej Cremony Antonia Stradivariho z konca 17. storočia.

Minulý ročník bol výnimočný aj tým, že na ňom oslávila svoju osemdesiatku operná speváčka a hudobná pedagogička Magdaléna Blahušiaková.

Pozrite si program Vrútockej hudobnej jari 2024:


Ďalšie články