Tipy na víkend: Bežecké preteky, šou so silnými rečami, koncert českej legendy a divadlo

Beh oslobodenia Turčianska Štiavnička Organizátori sa na 30. ročník bežeckých pretekov dobre pripravili. Foto: FB Beh oslobodenia Turčianska Štiavnička

ŽILINA – Ak neviete, ako využiť voľný čas počas víkendu, môžu vás inšpirovať naše pozvánky v rámci Žilinského kraja.

Beh oslobodenia

V sobotu 20. apríla sa uskutoční 30. ročník Behu oslobodenia Turčianska Štiavnička. Detské a žiacke kategórie odštartujú o 10:00 z areálu futbalového štadióna v Turč. Štiavničke, kde bude aj cieľ. Kategórie dospelých prídu na rad o 13:15.

Na preteky sa dá prihlásiť ešte aj v sobotu, deti a žiaci do 9:50, dospelí do 13:00. Účastníci absolvujú dĺžku trate podľa kategórie, chlapci a dievčatá do 6 rokov pobežia 80 m, žiaci a žiaci od 300 m po 1 km. Pre dospelých bude pripravených buď 10 km, alebo 5,1 km, čo je takisto podľa kategórií. Prví traja dostanú diplom, medailu a vecnú cenu.

Silné reči

V Kine Moskva v Martine sa bude 20. apríla konať originálna šou pod názvom Silné reči. Publikum určite rozosmejú komici ako Šoko, Jakub Gulík, Šimon Ferstl a Ivan Kostra. Práve preto, že na pódiu zaznejú silné reči, je vstup na šou až od 15 rokov. Odporúča sa prísť s dostatočným predstihom. Začiatok je o 19:00.

Helena „60“

Liptov aréna v Liptovskom Mikuláši bude 20. apríla svedkom koncertu českej speváckej legendy Heleny Vondráčkovej v rámci jej turné Helena 60 rokov na scéne. Publikum si vypočuje nielen osvedčené hity ako Dlouhá noc, Sladké mámení, Dvě malá křídla tu nejsou, Ja půjdu dál alebo Vzhůru k výškám, ale tiež novinky z ostatného štúdiového albumu Tvrdohlavá. Dlhá noc s českou speváckou legendou odštartuje o 19:00.

Divadelná inscenácia

V Dome kultúry v Námestove uvidia návštevníci v nedeľu 21. apríla komédiu, ktorá vystaví účet mužskému naturelu. Trojica výrazných a skúsených hercov Ady Hajdu, Lukáš Latinák a Róbert Jakab vtiahne divákov do sledu humorných situácií.

Divadelná inscenácia Účet je o mužoch, ktorí si myslia, že rozumejú ženám, ale nerozumejú ani sami sebe. Nejde však o klasickú komédiu so vzťahovou zápletkou, ale o sondu do mužského sveta, jeho logiky, zákonitostí, absurdity, ale aj pravidiel, ktoré by sa nemali porušovať. Inak hrozí roztržka a konflikt. Vstupné je 21 eur a začiatok je o 18:00.

Koncert Bažíka

V Kultúrnom dome v Oravskej Lesnej sa uskutoční 21. apríla koncert hudobníka a speváka Petra Bažíka, ktorý hrá na gitaru, husle a klavír. V súťaži Slovensko hľadá SuperStar 2 postúpil do finále a skončil na 4. mieste. V slovenskej časti súťaže Eurovision Song Contest 2009 sa umiestnil na 10. mieste. V prvom ročníku súťaže X Factor Česko a Slovensko postúpil do finále, ktoré nakoniec vyhral. Vstup na podujatie so začiatkom o 18:00 je bezplatný.

(Zdroj: ajdnes.sk)


Ďalšie články