Z Indie do Žiliny: mesto hostilo vzácnu návštevu

Z Indie do Žiliny: mesto hostilo vzácnu návštevu Pirmátor sa o spoločnú fotografiu podelil na sociálnych sieťach. Foto: Facebook/Peter Fiabáne

ŽILINA – Žilinská radnica privítala vzácnu návštevu až z Indie. Jej Excelencia Apoorva Srivastava, veľvyslankyňa Indie na Slovensku, navštívila aj Úrad Žilinského samosprávneho kraja.

Stretnutie sa nieslo v duchu rozvoja spolupráce a dobrých vzťahov medzi Slovenskom a Indiou, a to aj v rámci Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). Spoločnou fotografiou sa pochválil aj primátor mesta Peter Fiabáne.

„Predmetom stretnutia bola budúca vzájomná spolupráca v oblasti technológií a inovácií v spolupráci so Žilinskou univerzitou, inovačným centrom INOVIA a IT klastru žilinského regiónu ZAIT. Okrem toho sme diskutovali aj o možnostiach kultúrnej výmeny medzi našimi krajinami, najmä prostredníctvom hudobných podujatí v meste Žilina či ochutnávky pestrej indickej kuchyne,“ ozrejmil primátor vo svojom príspevku.

Na Úrade ŽSK privítal veľvyslankyňu podpredseda ŽSK Peter Weber, ktorý jej priblížil náš kraj z pohľadu hospodárstva, cestovného ruchu a iných zaujímavostí. Okrem iného tiež veľvyslankyňa navštívila aj Rajecké Teplice.


Ďalšie články