Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska zavítajú aj do Ružomberka

cyklisti ruzomerok titulna Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska zavítajú aj do Ružomberka. Foto: Okolo Slovenska

RUŽOMBEROK – Na Námestí A. Hlinku bude v sobotu 29. júna končiť 4. etapa cyklistických pretekov, ktorá odštartuje v Partizánskom.

Takmer 190-kilometrová trasa z Partizánskeho do Ružomberka prinesie špičkovým cyklistickým tímom sedem horských prémií. Informoval o tom informačný portál mesta Ružomberok.

Peletón sa potrápi zvrásneným terénom Vtáčnika, Kremnických vrchov a terén tiež ponúkne nadpriemerne štedrú ponuku kopcov – Nevoľné, Krahule, Šturec, známe Donovaly a dvojnásobný prejazd cez Kalváriu v Ružomberku.

Medzitým si budú jazdci pripisovať body aj na dvoch rýchlostných prémiách – v Žiari nad Hronom a Kremnici.

„Víťaza sobotnej etapy 68. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska spoznáme práve u nás, na námestí Andreja Hlinku. Okrem toho nás čaká naozaj bohatý kultúrny program, možnosť vidieť cyklistické esá, aj sa zapojiť do aktivít v rámci podujatia Do práce na bicykli, ktoré ako samospráva pripravujeme. Všetkých srdečne pozývam do Ružomberka!“ povedal primátor mesta Ružomberok Ľubomír Kubáň.

Mohlo by vás zaujímať

Celkovo je na programe Okolo Slovenska 710,5 kilometra s 19 horskými a 8 rýchlostnými prémiami. Neopakovateľný zážitok pre 144 miliónov divákov sledujúcich športové podujatia sprostredkuje aj televízia Eurosport.

Zdroj: mesto Ružomberok

Pozvánka na prestížne cyklistické preteky okolo Slovenska. Zdroj: Okolo Slovenska

Ďalšie články