Žilina smúti nad odchodom významnej osobnosti

ladislav Augustin Žilina smúti nad odchodom významnej osobnosti. Foto: Milan Kosec

ŽILINA – Smutná správa zasiahla Žilinu. Odišiel uznávaný lekár a bývalý riaditeľ žilinskej nemocnice Ladislav Augustín.

„Obrovský smútok v nás zavládol po tom, čo sme prijali veľmi smutnú správu o odchode mimoriadne významnej osobnosti Žiliny, ktorá bola, je a zostane neoddeliteľnou a dôležitou súčasťou histórie našej nemocnice.

S ľútosťou vám oznamujeme, že v stredu 1. mája nás vo veku 90 rokov navždy opustil skvelý človek, uznávaný urológ a bývalý riaditeľ žilinskej nemocnice doktor Ladislav Augustín,“ informoval o tom facebookový profil Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline.

Ladislav Augustín vyštudoval v roku 1959 Lekársku fakultu Univerzity Komenského v Bratislave, ako čerstvý absolvent začal pracovať v Okresnom ústave národného zdravia Žilina (dnešná žilinská nemocnica).

Prvú atestáciu získal v odbore chirurgia, druhú v odbore urológia. Ladislav Augustín zároveň získal aj špecializáciu sociálne lekárstvo a organizácia zdravotníctva. Pôsobil tiež ako pedagóg odborných predmetov na Strednej zdravotníckej škole v Žiline.

Mohlo by vás zaujímať

Žilinskú nemocnicu viedol od roku 1975 do roku 1990, teda mimoriadnych 15 rokov. Jeho výnimočná osobnosť sa v mysliach mnohých spája s pojmami ako cieľavedomosť, profesionalita, odhodlanie či ambícia rozvíjať a napredovať.

Zaslúžil sa o veľmi výrazný rozvoj a budovanie nemocnice. Patril a bude patriť medzi významné osobnosti Žiliny.

„Pán doktor, navždy zostanete v našich srdciach. Ďakujeme vám za všetko, čo ste pre našu nemocnicu urobili. Všetci vieme, že toho bolo skutočne veľmi veľa. Odpočívajte v pokoji,“ znie odkaz tých, ktorí ho osobne poznali.

Posledná rozlúčka s Ladislavom Augustínom bude v utorok 7. mája o 14:00 na Starom cintoríne v Žiline. Rodine si dovoľujeme vyjadriť úprimnú sústrasť.

(Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline)


Ďalšie články