V martinskej nemocnici majú novinku, uľahčí lekárom aj pacientom život

277522391_100169842667124_5514435959843906117_n Univerzitná nemocnica Martin. Foto: FB/Univerzitná nemocnica Martin

MARTIN – V martinskej nemocnici budú po novom monitorovať pacientov pomocou bluetooth sondy. Bol to dar od žiakov základnej školy vyzbieraný zo školských vianočných trhov.

Vďaka spomínanému monitorovaciemu zariadeniu sa môžu pacienti na oddelení voľnejšie pohybovať, keďže systém je bezdrôtový.

Lekári v nemocnici v Martine majú vďaka bluetooth sondám k dispozícii aj históriu nameraných hodnôt. Môžu ich tak skontrolovať spätne. Vedúci oddelenia dojčiat a batoliat UNM Tomáš Turčan doplnil, že vedia detailne rozobrať vitálne funkcie u detského pacienta, ktorého majú aktuálne na oddelení až 96 hodín dozadu. Približuje to štandardné detské oddelenie jednotkám intenzívnej starostlivosti, informáciu priniesla RTVS.

„Vieme pacienta sledovať s tým, že nie je pripútaný na izbe. Má voľnosť pohybu. Dokážeme ho monitorovať na celom oddelení. Máme ho v podstate pod kontrolou,“ uviedla pre RTVS manažérka dennej zmeny na Klinike detí a dorastu UNM Katarína Lábska.

Univerzitná nemocnica Martin má momentálne dve takéto sondy za viac ako 1 600 eur vďaka daru od žiakov zo základnej školy. Financie vyzbierali na školských vianočných trhoch.

(rtvs)


Ďalšie články