Vlci sa zahryznú do Spartaka. Kto vstúpi lepšie do semifinálovej série?

Vlci Žilina Potvrdia hokejisti Žiliny úlohu favorita aj v semifinále play-off SHL? Foto: Vlci Žilina

ŽILINA – Mužstvo Vlci Žilina bude chcieť v semifinále play-off Slovenskej hokejovej ligy proti Spartaku TSS Group Dubnica potvrdiť úlohu favorita. Séria sa začína 29. marca na zimnom štadióne pod Dubňom.

Žilinčania v 1. kole play-off neponechali nič na náhodu. Svoju prvú prekážku preskočili pomerne hladko, keď vyhrali nad hráčmi Žiaru nad Hronom 4:1 na zápasy. Dubničania sa zapotili o niečo viac, ale po dvoch víťazstvách za sebou rozhodli sériu s Topoľčanmi vo svoj prospech (4:2).

Semifinále medzi týmito súpermi sa začne na ľade suveréna základnej časti a hlavného ašpiranta na prvenstvo aj na postup do extraligy. Ambíciou Vlkov je baviť svojich priaznivcov hokejom a tešiť ich víťazstvami. Hneď na prvom semifinálovom zápase sa očakáva návšteva cez tritisíc divákov.

„Každému hráčovi sa lepšie hrá pred zaplnenými tribúnami. Dúfam, že si naši fanúšikovia nájdu cestu na zimný štadión v čo najväčšom počte a pomôžu nám v súbojoch s Dubnicou. V základnej časti sme s týmto súperom nemali problém, ale play-off je iná súťaž. Myslím si, že Dubnica bude teraz viac vzdorovať. Predpokladám, že bude hrať veľmi obetavo, bojovne a húževnato. Nečaká nás ľahká séria, ale verím, že sa naladíme na víťaznú vlnu a splníme úlohu lídra,“ povedal pre Žilinský Štandard 22-ročný žilinský útočník Peter Melcher.

Patrí medzi mladíkov v tíme, ktorý má výborné zloženie, kde tvrdia muziku skúsení harcovníci. Problémom však môže byť psychický tlak, lebo od Žiliny sa čakajú víťazstvá.

„Nepripúšťame si to. Sústreďujeme sa na to, aby sme predviedli kvalitné výkony. Chceme sa presadiť svojimi zbraňami a zahrať si finále,“ dodal Melcher, ktorý má v tohtoročnom play-off zatiaľ na konte jeden presný zásah.

Pre Žilinu je účasť vo finále jedným z cieľom. Hlavnou métou je postúpiť medzi elitu do extraligy, do ktorej sa po vypadnutí z nej v roku 2019 nie a nie vrátiť. V roku 2020 mali Vlci smolu, lebo pre covid sa play-off druhej najvyššej súťaže nedokončilo.

V roku 2021 nečakane podľahli vo finále Spišskej Novej Vsi a o rok neskôr síce vyhrali SHL, ale vtedy sa hrala baráž, kde nestačili na Liptovský Mikuláš. Vlani prehrali v siedmom rozhodujúcom zápase finále play-off na svojom ľade s Humenným 2:3 po samostatných nájazdoch. Tentoraz by to chceli dotiahnuť do úspešného konca.

Program semifinálovej série:

Piatok 29. marca: Žilina vs. Dubnica (17:30), sobota 30. marca: Žilina vs. Dubnica (17:30), utorok 2. apríla: Dubnica vs. Žilina (18:30), streda 3. apríla: Dubnica vs. Žilina (18:00), sobota 6. apríla: Žilina vs. Dubnica (17:30), pondelok 8. apríla: Dubnica vs. Žilina (18:00), streda 10. apríla: Žilina vs. Dubnica (17:30). Hrá sa na štyri víťazstvá.


Ďalšie články