Vlci potvrdzujú úlohu favorita, za stavu 2:0 na zápasy sa semifinálová séria sťahuje do Dubnice

Hokej Vlci Žilina a Spartak Dubnica Na snímke uniká Žilinčan Juraj Bezúch Dubničanovi Ondrejovi Mikulovi. Foto: Vlci Žilina

ŽILINA – Vlci Žilina vstúpili do semifinálovej série play-off Slovenskej hokejovej ligy domácim víťazstvom 6:0 nad mužstvom TSS Group Spartak Dubnica. O 24 hodín neskôr na Bielu sobotu znovu využili výhodu svojho prostredia a zdolali tohto súpera 3:1, čím sa ujali vedenia v sérii 2:0.

Dominantný víťaz základnej časti otvoril svoj gólový účet v prvom stretnutí na Veľký piatok už 11. sekunde. Aj v ďalšom priebehu hry boli Vlci aktívnejší, na bránku hostí vystrelili celkovo 47 striel, z toho šesťkrát skončil puk v dubnickej sieti, čo potešilo zaplnené tribúny žilinského štadióna, na ktorých bola rekordná návšteva v aktuálnej sezóne SHL (4085 divákov). Spartak veľa vody nenamútil, poriadne sa ani nedostal do hry, ale to aj preto, že favorit a hlavný ašpirant na postup do extraligy podal výborný výkon.

Na Bielu sobotu to bol na žilinskom ľade medzi oboma súpermi iný zápas. Tentoraz išli do vedenia Dubničania (v 7. min) a domáci Vlci rozhodli o svojom víťazstve až v tretej tretine dvomi zlepenými gólmi v rozpätí 72 sekúnd.

„Sme veľmi vďační našim fanúšikom za obrovskú podporu v oboch domácich stretnutiach. Lepšie nám vyšiel úvodný duel, v ktorom naši hráči išli za víťazstvom od prvého buly, hrali s veľkým nasadením a dodržiavali pokyny trénerov. V sobotňajšom zápase to bolo náročnejšie, ale chalani v správny moment zabrali a využili šance. V Dubnici nás nečaká nič ľahké, musíme sa čo najlepšie pripraviť na to, aby sme mohli k týmto dvoch výhram pripojiť ďalšie,“ povedal pre Žilinský Štandard generálny manažér a druhý asistent trénera tímu Vlci Žilina František Skladaný.

„Vstup do série bol z našej strany zlý, ale v druhom zápase sme už hrali s väčšou bojovnosťou a odhodlaním. Škoda, že sme nevyužili príležitosti na zvýšenie náskoku na 2:0. Naopak, domáci vyrovnali skóre a potom v tretej časti sme na dva žilinské góly za sebou už nedokázali odpovedať. Teším sa na domáce súboje s Vlkmi. Verím, že fanúšikovia zaplnia náš štadión, vytvoria pravú hokejovú atmosféru a pomôžu nám poraziť Žilinu. Urobíme maximum preto, aby sme boli úspešní,“ uviedol pre Trenčiansky Štandard dubnický útočník Jozef Haščák.

Ďalší program semifinálovej série:

Utorok 2. apríla: Dubnica vs. Žilina (18:30), streda 3. apríla: Dubnica vs. Žilina (18:00), sobota 6. apríla: Žilina vs. Dubnica (17:30), pondelok 8. apríla: Dubnica vs. Žilina (18:00), streda 10. apríla: Žilina vs. Dubnica (17:30). Hrá sa na štyri víťazstvá.


Ďalšie články