Medveď opäť zaútočil na človeka. Tu si dávajte veľký pozor

pexels-pixabay-162340 Medveď hnedý. Ilustračné foto: Pexels.com

STRÁŇAVY – Opäť ďalší útok medveďa na človeka. Tentokrát si odnieslo samotné zviera. V okolí obce Stráňavy v okrese Žilina prebieha pátranie po medveďovi, ktorého zrejme postrelil hubár.

Muž tvrdí, že konal v sebaobrane. Neskôr na zviera strieľali aj poľovníci. Zranené zviera by podľa odborníkov mohlo byť agresívnejšie. Hubár medveďa postrelil v sobotu dopoludnia v lese mimo vyznačených turistických trás.

Podľa úradu na ochranu prírody na medveďa vystrelil v sebaobrane z krátkej strelnej zbrane. Na miesto boli povolaní zásahový tím úradu na ochranu prírody, polícia a poľovníci. Po zranenom medveďovi sa momentálne pátra. Do sobotného večera sa však medveďa nepodarilo lokalizovať.

„Pátranie bude tak prebiehať v nedeľu a samozrejme dovtedy, pokiaľ ho nenájdeme,“ povedal pre Žilinský Štandard miestny poľovník. Turisti by sa mali lokalitám pri obciach Stráňavy a Višnové vyhýbať. Podľa ochranárov sa v marci a apríli zvyšuje riziko stretnutia s medveďmi, ktorí prebúdzajú sa zo zimného spánku.

Spolužitie ľudí a medveďov sa stalo aj politickou témou. Vláda chce značne uvoľniť podmienky na odstrel medveďov. Či to tak bude sa uvidí neskôr. Situáciu naďalej sledujeme.


Ďalšie články