Obrovská tragédia: Mama Jana zomrela po cisárskom reze

matka_umrtie_nemocnica_zilina FOTO: FNsP Žilina, archív rodiny

ŽILINA – Smútok, žiaľ a beznádej. Tak toto prežíva mladá rodina, ktorá v jednom okamihu prišla o svoju mamu a manželku.

V žilinskej nemocnici podstúpila mladá matka Jana cisársky rez. Jej stav sa zhoršil, keďže dostala embóliu pľúc. Podľa vyjadrení blízkych ju nechali dlho trápiť v pôrodnici, aby porodila prirodzene. Keďže mala veľké bolesti a pôrod nenastal, rozhodli sa pristúpiť k cisárskemu rezu,“ napísal na sociálnu sieť blízky priateľ rodiny.

Keďže jej stav bol vážny až kritický, bola urgentne prevezená do nemocnice v Banskej Bystrici, kde sa jej snažili pomôcť a hlavne zachrániť život. Žiaľ, nakoniec v nemocnici zomrela. „Do našej nemocnice bola prevezená mladá žena v kritickom stave. Napriek poskytnutiu vysokošpecializovanej zdravotnej starostlivosti a veľkému úsiliu, sa nám ju, žiaľ, nepodarilo zachrániť,“ potvrdila nám hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje.

V tejto súvislosti sme oslovili aj vedenie žilinskej nemocnice. „Tragická udalosť, ktorá zasiahla rodinu pacientky a celú žilinskú nemocnicu, nás nesmierne mrzí a pozostalým opätovne vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina je s rodinou pacientky od začiatku v kontakte a je súčinná pri poskytovaní všetkých potrebných informácií,“ uviedla pre Žilinský Štandard hovorkyňa žilinskej nemocnice Zuzana Fialová.

Mladá žena zanechala po sebe manžela a dve deti, 5-ročnú dcéru Kristínku a novorodeného syna, ktorý už svoju mamu nielenže neuvidí, ale nikdy ani neobjíme.

Jana bola podľa blízkych zdravá a tešila sa na príchod svojho druhého dieťaťa. Pôrod cisárskym rezom prebehol vraj bez komplikácií, dieťatko sa narodilo zdravé, no krátko po ňom Jana dostala embóliu pľúc, ktorá jej náhle vzala život.

Jej smrť je obrovskou stratou pre celú rodinu a priateľov. Jana bola milovaná manželka, matka a kamarátka, ktorá vždy rozdávala radosť a optimizmus. Jej odchod zanechal v srdciach všetkých, ktorí ju poznali, hlboký smútok a prázdno.

Embólia je náhly uzáver cievy, ktorý bráni prietoku krvi do časti tela. „Môže sa to stať v tepnách, ktoré prenášajú okysličenú krv zo srdca do zvyšku tela, alebo v žilách, ktoré prenášajú odkysličenú krv späť do srdca. Embólia je vážny stav, ktorý si vyžaduje okamžitú lekársku pomoc,“ vyjadril sa nám všeobecný lekár Ján Minarčík.


Ďalšie články